SEGURETAT A LA CAPITAL CATALANA

Un de cada quatre barcelonins diu que va ser víctima d'un delicte el 2016

L'Enquesta de Victimització de Barcelona apunta també que la ciutadania aprova la percepció de seguretat de la ciutat

 

  / ARXIU / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

El 24,9% dels barcelonins asseguren haver sigut víctimes d'un delicte el 2016, 1,6 punts més que el 2015, i els homes passen a ser els més victimitzats, amb un 25,4%, segons l'Enquesta de Victimització de Barcelona (EVB) que avui ha fet pública l'Ajuntament de la capital catalana.

El percentatge "es manté en paràmetres similars" als registrats des del 2009, segons el comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, que ha presentat els resultats d'aquesta enquesta elaborada a partir d'una mostra d'unes 4.000 entrevistes recollides a principis d'aquest any 2017, amb un marge d'error de l'1,6 %.

El comissionat ha destacat en tot cas que l'enquesta revela també un aprovat en la percepció de seguretat tant de la ciutat com del barri, amb notes d'un 6,3 i un 6,5, respectivament, que ha atribuït al fet que "els barcelonins entenen que la ciutat és segura en termes generals".

Segons l'enquesta, l'àmbit amb més victimització és la seguretat personal, que puja del 15,5% al 16,8%, i el que creix són els robatoris, o les temptatives, de bosses, carteres telèfons mòbils.

ÚS MÉS DENS DE L'ESPAI PÚBLIC

Notícies relacionades

Segons Recasens, aquests resultats responen a l'"increment de la massificació dels espais públics" a Barcelona i al fet que l'augment dels furts i robatoris està vinculat a la més alta presència de persones i l'ús més dens de l'espai públic.

D'aquesta nova edició de l'enquesta, Recasens ha destacat especialment que per primera vegada s'ha preguntat si s'havia patit una agressió sexual o un intent, i han declarat en sentit afirmatiu el 0,4% dels entrevistats, el 0,7% de les dones i el 0,2% dels homes.