CONFLICTE LABORAL A TMB

El metro vota 'no' a la vaga durant el Mobile

L'assemblea de treballadors descarta dos dies d'aturada i es dona marge per seguir negociant

El comitè d'empresa i la direcció de l'empresa ja acumulen 56 reunions per tancar el conveni col·lectiu

 

  / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
CARLOS MÁRQUEZ DANIEL / BARCELONA

La plantilla del metro de Barcelona va rebutjar ahir torpedinar el Mobile World Congress. L’assemblea votava la convocatòria de dos dies de vaga parcial durant el congrés de mòbils, però finalment, i en una deliberació en urna, 361 empleats es van posicionar en contra per 274 que ho van fer a favor. D’aquesta manera, el comitè d’empresa i la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) seguiran negociant el conveni col·lectiu sense el jou, per ara, de la mobilització. La pròxima reunió, i ja en van 56, està prevista per demà.

La cita econòmica més important de l’any ha sigut un suculent caramel per al transport públic. Bus, taxi i metro van protagonitzar vagues els últims anys, per al disguts dels organitzadors, que han fins i tot amenaçat de portar la fira a una altra banda si no es posava ordre. Amb la votació d’ahir sembla que el fantasma de la mobilització s’esvaeix. Però no se sap mai.

POC TEMPS

El taxi ha enterrat la destral de guerra després d’un pacte de mínims amb el consistori. El bus té conveni en vigor. I el suburbà es guarda la carta per més endavant. Després hi ha els terminis. Qualsevol vaga ha d’anunciar-se amb 10 dies d’antelació, i el Mobile comença el 27 de febrer. Justos de temps.

Notícies relacionades

L’alcaldessa Ada Colau va confiar ahir, en un acte de la Fundació Mobile World Capital de Barcelona, que no hi haurà problemes amb el transport públic durant els dies del congrés, informa Josep Maria Berengueras. Segons Colau, el Mobile World Congress «és un moment de molta visibilitat» i per això és «recurrent» que hi hagi col·lectius que l’utilitzin per fer veure els seus problemes.

Pere Ramon, president del comitè d’empresa, no era tan optimista. Després de més de mig centenar de reunions amb la direcció de la companyia, va assegurar que tot avança «amb massa lentitud», entre altres coses perquè els interlocutors que tenen al davant «no tenen poder de decisió i han de consultar més amunt qualsevol pas a fer».