ARRIBADA DE SES MAJESTATS A BARCELONA

Els Reis demanen als nens ajuda contra la contaminació

Fan una crida als més petits a contribuir en l'acollida als refugiats que fugen dels conflictes

Melcior, Gaspar i Baltasar insten el govern d'Ada Colau a exercir "amb humilitat i responsabilitat"

jjubierre36771424 cavalcada170105165538

jjubierre36771424 cavalcada170105165538

3
Es llegeix en minuts
TONI SUST / BARCELONA

Els Reis Mags han arribat a Barcelona per repartir regals a totes les llars de la ciutat i, també, per demanar als nens que ajudin els grans en diferents fronts que consideren crucials per al futur: els efectes del canvi climàtic i la lluita contra la contaminació, i l'acollida als refugiats.

Així ho ha assegurat Melcior en el discurs que ha fet en nom seu i en el de Gaspar i Baltasar, al ser rebuts per l'alcaldessa, Ada Colau, que els ha entregat el pa i la sal, signes d'acollida, i la clau que obre totes les portes de la ciutat a Ses Majestats.

Després de baixar del paquebot 'Santa Eulàlia', Melcior ha agraït a l'alcaldessa la seva “afectuosa i nàutica acollida” i li ha explicat que a les seves alforges els Reis han portat “sacs plens d'encerts” per als governants de la ciutat. “Encerts per governar amb humilitat i responsabilitat. Per governar pensant en el que és millor per als barcelonins, per als nens”. En definitiva, només li ha faltat instar Colau que practiqui la geometria variable i busqui pactes sobre temes rellevants per a la ciutat amb grups del consistori amb què fins ara no ho ha fet.

NENS DE PAÏSOS EN CONFLICTE

Melcior, que s'assemblava considerablement al segon tinent d'alcalde, Jaume Collboni, s'ha dirigit llavors als protagonistes de la jornada, els nens. Els ha demanat ajuda en diferents camps. D'entrada, ha recordat que Baltasar ve del “càlid cor de l'Àfrica, Gaspar -que s'assemblava a un presentador radiofònic-, "dels gelats peus de l'Himàlaia", i ell del “convuls Pròxim Orient”, i ha subratllat que en diferents punts del planeta hi ha conflictes que afecten adults i menors, que es veuen obligats a abandonar casa seva i marxar a un altre país.

“Ells també mereixen ser feliços, tenir somnis. Per això us demanem que quan els tingueu a prop, compartint la vida al vostre barri, els acolliu tan bé com feu amb nosaltres”, ha demanat el Rei Mag.

“L'altra preocupació que tenim és aquest temps de primavera que ens acompanya molts dies d'hivern”, ha prosseguit Melcior, que ha dit que encara que entén que a molts nens els agrada no haver d'abrigar-se, el motiu no és bo: “Més que contents per aquest bon temps, el que toca és estar preocupats. El canvi climàtic és la conseqüència d'haver fet malament les coses durant molt temps”.

RECICLATGE, TRANSPORT PÚBLIC

Per ajudar a combatre'l, ha demanat als nens que estimulin el reciclatge a casa, que informin de com s'ha de fer els que no ho sàpiguen i que convencin els grans perquè utilitzin el transport públic: “I ens heu de seguir demanant bicicletes, per a vosaltres i per als vostres pares”. els Reis Mags han enviat salutacions als nens que no han pogut anar a la cavalcada perquè estan malalts i han donat pas a l'inici de la desfilada per la ciutat.

Colau ha fet un succint discurs de rebuda en quÈ ha demanat als Reis en nom dels nens que no hi hagi més guerres. L'alcaldessa ha al·ludit als menors que viuen en països on la dificultat i la violència són la norma: “Oferim la nostra ciutat per acollir els nens refugiats”. Colau també ha al·ludit a problemes que no només es donen en terres llunyanes, i ha proclamat la necessitat de lluitar contra situacions que es donen en no pas poques llars: “Cap nen hauria de quedar-se sense llum, sense casa, sense menjar i sense regals”.

Notícies relacionades

Acabats els parlaments, els Reis s'han dirigit als vehicles que havien de traslladar-los al punt d'inici de la cavalcada, a la Ciutadella. No els ha sigut fàcil. Centenars de nens cridant de puntetes els reclamaven al seu pas, en el tram que separava el punt d'arribada de l'aparcament.

La veritat és que d'acord amb el que se sentia, Melcior era el més reclamat, encara que no eren pocs els que intentaven que se'ls acostessin Gaspar i Baltasar. Aquest últim, que s'assemblava molt al guineà Severino Baita, empleat del consistori, ha suscitat fins i tot la presència d'un grup de diversos nens entusiastes que mostraven pancartes que els identificaven com a membres del club de fans del Rei negre.