Els concerts

Del pop indie al mestissatge

La primera jornada musical cobreix des de propostes rockeres fins a fusions interculturals

2
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO
BARCELONA

La Mercè obre avui la seva graella de concerts en una desena d'escenaris urbans, incloent-hi els que corresponen a la parcel·la alternativa del BAM. Actuacions gratuïtes  molt diverses: pop i rock anglo-

saxons, grups catalans, indie espanyol, fusions i mestissatge. Aquestes són les actuacions més destacades d'aquesta primera jornada.

TRIÁNGULO DE AMOR BIZARRO Un dels noms del moment de l'indie espanyol és aquest grup gallec, que desenvolupa el seu rock amb aires psicodèlics i còsmics en el seu tercer disc, Victoria mística (22.45 hores, plaça dels Àngels). Pel mateix escenari, integrat en la programació del BAM, passaran dues bandes destacades més, totes dues d'orientació més rockera: la gal·lesa Future of the Left, enquadrada en un posthardcore lliurepensador, i la madrilenya Havalina, que exhibeix H, un disc de textures denses i obscurantistes.

NIÑO JOSELE I COBLA A l'avinguda de la Catedral (22.30 hores) es desplegarà una sessió de fusions culturals amb la unió del virtuós guitarrista flamenc Niño Josele amb la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, formació habituada a les trobades amb artistes d'altres àmbits musicals. Una aventura ambiciosa que acaben de plasmar en un disc gravat en l'última edició de la Fira Mediterrània de Manresa, Live at the Kursaal theater, de distribució internacional. Una altra cobla oberta a l'exploració, la Catalana dels Sons Essencials, actuarà a la plaça de Sant Jaume (23.30 hores).

ELLIOTT MURPHY També a l'avinguda de la Catedral (00.30 hores) actuarà un veterà cantautor rocker nord-americà, Elliott Murphy, de qui es recorden recitals llargs i fogosos a Barcelona. Autor d'àlbums de culte com Aquashow i Just a story from America, i còmplice de Bruce Springsteen en discos i concerts, Murphy té nou disc, It takes a worried man, que presentarà acompanyat de la seva banda.

LAX'N'BUSTO El grup del Vendrell, autor de Miami beach i Llença't, i supervivent del rock català sorgit en els anys 90, passeja el seu flamant Tot és més senzill. Actuarà a l'avinguda de Maria Cristina (22.10 hores) com un dels reclams del concert organitzat per Flaix FM. Cartell eclèctic, que inclou l'estrella belga de la música dance Kate Ryan (que el 2006 va defensar el seu èxit Je t'adore a Eurovisió), la cantant pop britànica Alex Hepburn i dos grups catalans juvenils, Acció (decantats per la fusió de pop i reggae) i Vuit, conegut per les seves cançons incloses a la banda sonora de Polseres vermelles (TV-3).

Notícies relacionades

OBRINT PAS Al Fòrum, escenari Esplanada, i de matinada (3.00 hores), el popular grup valencià brindarà la seva impetuosa barreja de rock hardcore i ska amb música tradicional, creuant guitarres elèctriques i dolçaines, expressada en cançons com La flama. La formació oferirà la seva última actuació elèctrica a Barcelona, ja que preveu tornar el 2014 per oferir un recital acústic abans de la seva anunciada dissolució. Abans, a mitjanit, actuaran els seus paisans d'Orxata Sound System, amb la seva vigo-

rosa fusió de ritmes electrònics i llatins amb textos de denúncia social.