PREMIS

La Nit de Santa Llúcia rendirà homenatge a Gabriel Ferrater

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La festa cultural de la Nit de Santa Llúcia, organitzada per Òmnium Cultural i que se celebrarà aquest any a Reus, recordarà aquesta edició la figura del poeta Gabriel Ferrater, nascut en aquesta ciutat. Durant la vetllada, en què s'entreguen alguns dels premis literaris més prestigiosos de la literatura en català i que comptarà amb la direcció artística de Ferran Madico, el cantant d'Els Pets, Lluís Gavaldà, estrenarà l'adaptació musical d'un poema de Ferrater. El president d'Òmnium, Jordi Porta; la regidora de Cultura de Reus, Empar Pont; el director d'Edicions Proa, Isidor Cònsul; i el director general d'Enciclopèdia Catalana, Albert Pèlag, van presentar ahir algunes novetats, com l'ampliació de la dotació del premi Sant Jordi de novel.la a 60.000 euros.

Notícies relacionades

Davant els 900 convidats es presentaran també coreografies relacionades amb Gabriel Ferrater, dirigides per Miquel Àngel Fernández. El recorregut per la vida del poeta es completarà amb una aproximació a un autor que el va influir, el dramaturg alemany Bertolt Brecht, a càrrec de Vicky Peña i Jordi Camell.

Al Sant Jordi s'hi han presentat 27 obres, mentre que 45 concorreran al Carles Riba de poesia i 24, al Mercè Rodoreda de contes. En l'acte també s'entreguen els premis Folch i Torres, Ferran Soldevila, Òmnium Cultural, Memorial Joan B. Cendrós, Joan Profitós, Joan Maragall, Joaquim Ruyra, Leandre Colomer i Joaquim Bartrina.