LA SITUACIÓ BLAUGRANA

El Barça torna a la Lliga a l'esprint

Els blaugranes afronten 7 partits els pròxims 23 dies, un exigent calendari que s'obre dissabte davant l'Atlètic

marcosl40463867 argentina s forward lionel messi walks before a training ses171009183604

marcosl40463867 argentina s forward lionel messi walks before a training ses171009183604 / ALEJANDRO PAGNI

3
Es llegeix en minuts
Jordi Tió / Barcelona

A l’esprint i sense pausa torna el Barça a la Lliga on l’espera amb ganes l’Atlètic de Madrid al brillant i sensacional estadi Wanda Metropolitano en el primer dels set partits, comptant també la Champions i la Copa, que esperen els blaugranes els pròxims 23 dies. I és que en menys d’un mes l’equip de Valverde es posarà a prova en quatre partits de Lliga (Atlètic, Màlaga, Athletic i Sevilla), dos de Champions (Olympiacos) i un de Copa (Múrcia), abans de la nova aturada de la Lliga pels partits de seleccions (amistosos i repesques per al Mundial).

I el primer enfrontament, el més complicat fins ara a la Lliga, arriba demà davant l’equip de Simeone, que curiosament mai ha aconseguit doblegar els blaugranes a la Lliga des que el tècnic argentí dirigeix els matalassers des del 2012. En 11 ocasions s’han enfrontat catalans i madrilenys, en vuit han sortit vencedors els primers i només en tres ha aconseguit treure un punt l’equip blanc-i-vermell, un pèssim balanç maquillat, això sí, pel fet que l’1-1 del Camp Nou del 2014 va acabar donant la Lliga als matalassers en l’últim partit del campionat.S

Solidesa defensiva

I encara que a l’equip del Cholo a la Champions li ha anat molt millor, ja que  ha eliminat el Barça als quarts de final les temporades 2013-14 i 2015-16, el cert és que els blanc-i-vermells aspiren a tallar aquesta mala ratxa a la Lliga davant el Barça per, a més a més, impedir que els de Valverde s’estrenin amb brillantor en el seu primer partit al Wanda Metropolitano, que registrarà un espectacular ple i un ambient possiblement més hostil que en altres ocasions per la situació existent en aquests moments entre Espanya i Catalunya.

Notícies relacionades

Els blaugranes arriben al difícil duel en un immillorable estat d’ànim, molt millor que de joc, reforçat pel liderat a la Lliga, on es mantenen imbatuts (set victòries en set partits), una excel·lent solidesa defensiva (només un parell de gols encaixats) i la vital i omnipresent presència de Messi, alliberat i encara més instal·lat en la glòria després de fer entrar l’Argentina al Mundial. El millor jugador de la història va tornar dimecres passat a la nit, però no s’entrenarà fins avui, igual que Mascherano, Suárez i Paulinho, els últims a tornar després de les cites mundialistes.

Entrenament a la tarda 

Valverde podrà finalment entrenar avui amb tot el grup, a partir de les 6 de la tarda a la ciutat esportiva, i amb un Messi exultant que dissabte s’enfrontarà a un dels seus rivals preferits ja que l’Atlètic de Madrid és el segon equip al qual ha aconseguit marcar més gols després del Sevilla. Un total de 27 gols en 34 enfrontaments, en totes les competicions, ha aconseguit marcar Messi al rival matalasser, que és plenament conscient que ha de recórrer al joc brut per frenar l’astre argentí. «És totalment impossible parar-lo sense fer faltes, quan jugues contra ell has de recórrer a altres armes», admet Filipe Luis, el lateral esquerre blanc-i-vermell que ha hagut de marcar Leo en desenes d’ocasions. Tots dos tornaran a citar-se demà, el Barça amb el repte de sumar la vuitene victòria consecutiva a la Lliga i consolidar d’aquesta manera el liderat i la distància respecte a l’Atlètic de Madrid, que ara és quart a sis punts dels blaugranes, i el Madrid, cinquè a set. L’altra bona notícia per a Valverde és el retorn d’Iniesta, que es va entrenar bé després de superar la lesió que li va impedir anar amb la selecció. El capità, renovat per tota la vida, també vol ser al debut al Wanda.