Va impedir-los l’accés

El Suprem dictamina que Vox no podia vetar mitjans de comunicació a la seva campanya del 10-N

Segons la sentència de l’alt tribunal, el partit d’ultradreta va menyscabar «les garanties de transparència i objectivitat»

El Suprem dictamina que Vox no podia vetar mitjans de comunicació a la seva campanya del 10-N
1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Suprem ha establert que Vox no podia impedir l’entrada de diversos mitjans als seus actes públics electorals durant la campanya per a les eleccions generals del 10 de novembre del 2019. La formació de Santiago Abascal havia vetat als seus esdeveniments els mitjans de comunicació del grup PRISA i ara l’alt tribunal ha dictaminat que no podia discriminar els periodistes.

Durant la campanya, el partit d’ultradreta va anunciar que els prohibia el pas per considerar-los «hostils», cosa que per al Tribunal Suprem va suposar un menyscapte de «les garanties de transparència i objectivitat» dels processos electorals, tal com informa ‘El País’, pertanyent a aquest grup.

Notícies relacionades

A més, els jutges de la Sala Contenciosa Administrativa desestimen els recursos presentats per Vox contra dos acords dictats per la Junta Electoral Central (JEC) a causa de denúncies presentades per aquests mitjans després de rebre un escrit en què el partit informava del veto. La JEC va estimar les reclamacions de la SER i ‘El País’ i va fer saber a Vox que no podia portar a terme el veto, una decisió que ara ha avalat l’alt tribunal.

Després de la publicació d’un article d’opinió, el partit decidia vetar aquests mitjans, als quals emetia una carta: «Des d’aquest moment no concedirà acreditacions per a cap periodista vinculat a PRISA ni per a l’accés a la seva seu ni per a qualsevol altre acte que aquest partit polític organitzi en espais privats».

Temes:

Vox