EN 'EL HORMIGUERO'

Albert Rivera recorda la seva última etapa al capdavant de Ciutadans: «Vaig pecar de beneit»

L'expolític va analitzar en el programa de Pablo Motos la seva dimissió com a president del partit taronja

albert-rivera

albert-rivera

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Albert Rivera va acudir aquest dimarts al plató d’‘El hormiguero’ per presentar el seu nou llibre, ‘Un ciudadano libre’. L’expolític va xerrar amb Pablo Motos sobre aquest nou projecte i va recordar els motius que el van portar a dimitir com a president de Ciutadans, decisió que va prendre després del daltabaix del partit en les eleccions del 10 de novembre del 2019. 

«Com que la campanya no anava bé i la meva última etapa va ser molt dura, escrivint el llibre vaig buscar on era l’origen de la dimissió», va començar dient Rivera, a qui ja li rondava la idea pel cap unes setmanes abans de les eleccions: «Em vaig trobar fragments del discurs de dimissió escrits al setembre i la campanya va ser al novembre. Alguna cosa m’estava empenyent ja». 

Segons va explicar, el dissabte anterior a les votacions ja tenia planejada la seva dimissió: «Vaig parlar amb José Manuel Villegas i li vaig dir que, si quedàvem per sota de 20 escons, me n’aniria. La victòria té molts pares, però la derrota només un». 

«Sempre m’havia fet molta mandra la gent que buscava una excusa i que mai se n’anava», va afegir Rivera per llançar un dard a Pedro Sánchez: «Algun és ara president del Govern, que va treure el pitjor resultat del seu partit. Casado també va treure el pitjor resultat en la història del PP. Però sempre tenien la lectura que la culpa era d’altres». 

Notícies relacionades

Quan se li va preguntar pels motius del fracàs de Ciutadans en les últimes eleccions, Rivera va explicar que «els nostres votants es van quedar a casa, això és obvi». «És bastant habitual en les repeticions electorals. Sabia el que Sánchez pretenia, que volia pactar amb Podem i recolzar-se en els nacionalistes, que és el contrari del que jo havia defensat. Com a estrateg és molt bo, tot i que no crec que sigui bo per a Espanya», va apuntar.

Tot i que considera que va ser «un bon candidat», l’expolític pensa que va pecar «una mica de beneit». «Espanya estava polaritzada, Sánchez estava alimentant Vox i Vox s’alimentava de Sánchez. Se’m va ocórrer treure la bandera blanca enmig d’una guerra i vaig ser el que vaig rebre», va comentar Rivera en ‘El hormiguero’. 

Temes:

El hormiguero