’Pla de xoc’

La Diputació augura una reducció a la factura energètica del Baix Llobregat de sis milions

Es tracta d’una línia d’ajudes de 50 milions d’euros per finançar projectes d’energia verda

Tretze milions i mig d’euros aniran destinats a la comarca del Baix Llobregat per finançar instal·lacions de plantes fotovoltaiques, entre d’altres

La Diputació augura una reducció a la factura energètica del Baix Llobregat de sis milions

Diba

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’últim ple de la Diputació de Barcelona ha aprovat aquest dijous una línia d’ajudes de 50 milions d’euros per finançar projectes d’energia verda als municipis de la demarcació, 13,8 es destinaran al Baix Llobregat.

Aquest pla es tracta d’una ampliació del projecte ’renovables 2030’, que consisteix en ajudes per finançar instal·lacions de plantes fotovoltaiques, calderes de biomassa i milloressin l’enllumenat públic amb led. Els 13,8 milions d’euros que van per a la comarca del Baix Llobregat, segons la DIBA, ajudaran a reduir en més de 6,2 milions d’euros la factura energètica anual dels municipis i a aconseguir un estalvi energètic equivalent al consum de 2.500 llars durant un any.

El diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, ha presentat aquest dimecres el pla, que suposa «la primera acció d’implantació massiva de renovables a Catalunya». A més, ha destacat que l’àrea que encapçala «s’ha convertit durant aquest mandat en una àrea inversora».

En més de 147 municipis de Barcelona

El programa pretén beneficiar 147 municipis de la demarcació de Barcelona, que han formulat 256 peticions (149 de corresponents a energia fotovoltaica, 63 d’enllumenat públic, i 44 de calderes de biomassa).

Notícies relacionades

Els projectes s’executaran al llarg del 2023 i el 2024, tot i que ja n’hi ha alguns que aquest 2022 s’estan executant.

Més notícies del Baix Llobregat a l’edició local d’EL PERIÓDICO