Igualtat de rendes

Viladecans i Sant Boi, grans ciutats espanyoles amb més igualtat de rendes

En tercera posició hi ha el Prat de Llobregat, seguida de Mollet del Vallès i Rubí

Viladecans i Sant Boi, grans ciutats espanyoles amb més igualtat de rendes

Ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Segons les últimes dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), publicats el 7 d’octubre passat, a l’Atles de distribució de la renda de les llars el 2020, Viladecans i Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) es posicionen com les ciutats espanyoles amb més de 50.000 habitants amb millor índex de Gini (27,0), indicador estadístic que mesura la distribució de rendes en un territori.

Com menor és la dada de l’índex de Gini (entre 0 i 100 punts), més equitatiu és aquest repartiment i, per tant, existeix menys desigualtat d’ingressos.

En tercera posició de l’estadística nacional se situa una altra ciutat del Baix Llobregat, el Prat de Llobregat (27,3), que el 2015 ocupava el primer lloc. El ‘top 10’ entre les grans urbs espanyoles més igualitàries el completen unes altres dues ciutats catalanes –Mollet del Vallès (Vallès Oriental) i Rubí (Vallès Occidental)–, i cinc de madrilenyes –Fuenlabrada, Valdemoro, Móstoles, Coslada i Pinto–. A l’altre extrem de la classificació, entre els 150 municipis més poblats d’Espanya, els més desiguals són Alcobendas (42,5), Melilla (42,4), Ceuta (42,3), Pozuelo de Alarcón (40, 4) i Madrid (38,1).

Notícies relacionades

Segons les últimes dades, la igualtat de rendes a Viladecans ha millorat en els últims anys, ja que, segons l’INE, s’ha reduït en 1,8 punts des del 2015 el seu índex de Gini. La ciutat està 3,6 punts millor que la mitjana de les grans urbs catalanes (30,6) i 5,4 punts millor que les espanyoles (32,4).

Més notícies del Baix Llobregat a l’edició local d’EL PERIÓDICO