Fira agrícola

Viladecans presenta la Fira de Sant Isidre com el rellançament del municipi després de la pandèmia

Després de la suspensió de l’edició de l’any passat, l’Ajuntament presenta una fira adaptada que combina presencialitat i actes virtuals per reanimar el sector agrari i el de l’hostaleria

Viladecans presenta la Fira de Sant Isidre com el rellançament del municipi després de la pandèmia
2
Es llegeix en minuts

La Fira de Sant Isidre de Viladecans (Baix Llobregat) va veure com la pandèmia obligava a suspendre’n la 50a edició. Un any després el coronavirus no permet celebrar una edició a l’ús, però l’Ajuntament ha repensat una edició especial de la Fira així com de la Mostra d’Entitats de la ciutat que alternarà actes presencials i activitats ‘online’ entre el 14 i el 23 d’aquest mes.

Aquest matí Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, Carme Gimeno, tinent de Promoció de la Ciutat, i Carles Faura, president de la Cooperativa Agrícola de Viladecans, han presentat la Fira i la dinovena mostra a la premsa des de l’explotació agrícola de Can Calbet al Parc Agrari del municipi. La tradicional fira agrícola té per objectiu promocionar i donar recolzament al producte agrícola i de proximitat així com al comerç i l’hostaleria locals i el teixit associatiu de la ciutat, que s’ha implicat a través de la mostra d’entitats. L’alcalde entén aquesta edició especial de la fira –que excepcionalment torna al seu entorn original a la rambla, trenta anys després– com una oportunitat per «rellançar Viladecans» ara que els indicadors referents a la pandèmia milloren i la vacuna comença a fer efecte.

La inauguració de la fira –que tindrà lloc el 14 de maig– i l’habitual passeig pels estands en el Cúbic i el parc de la Marina es mantindran, tot i que a través d’Internet. Des d’aquell dia una dotzena d’establiments d’hostaleria locals participaran a la Ruta dels Platets, un circuit gastronòmic centrat en el producte de proximitat que oferirà premis a les persones participants.

D’altra banda del 15 i el 16 de maig, el Mercat de la Cooperativa Agrícola instal·larà a la rambla Modolell i posarà a la venda el tradicional lot de la fira en la qual la ciutadania es podrà emportar un lot de productes de l’horta local amb una bossa de tela de regal. I si es vol guanyar un d’aquests lots gratuïtament es convida els veïns i veïnes a participar en El Joc de la Fira, un concurs amb preguntes relacionades amb la tradicional fira.

Notícies relacionades

L’acte de presentació també s’ha convertit en una oportunitat per reivindicar millores en les infraestructures del Delta de Llobregat in situ. El president de la Cooperativa Agrícola de Gavà va classificar aquest últim any com un «any horrible» per a l’agricultura sobretot a causa de l’aturada de l’hostaleria, i l’alcalde va aprofitar per demanar un desaigüe per millorar aquest espai i que es converteixi en un espai productiu i amb capacitat de generar riquesa.

Més notícies deViladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Agricultura