Teatre compromès

‘Celebraré mi muerte’ arriba a l’Atrium de Viladecans aquest divendres

El metge Marcos Hourmann debuta sota la direcció Alberto San Juan i Víctor Morilla per protagonitzar aquest muntatge sobre l’eutanàsia

zentauroepp51737773 celebrar  mi muerte de marcos hourmann  alberto san juan i v200118172549

zentauroepp51737773 celebrar mi muerte de marcos hourmann alberto san juan i v200118172549

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El dia 18 de març el congrés aprovava la llei d’eutanàsia després de molts anys de reivindicacions per una mort digna. El Teatre Atrium de Viladecans (Baix Llobregat) acull aquest divendres un muntatge ‘Celebraré mi muerte’ en el qual Marcos Hourmann, el primer metge condemnat per aplicar l’eutanàsia a Espanya, narra la seva experiència real.

El 28 de març del 2005 la vida de Marcos va canviar per sempre. Una pacient de més de 80 anys arriba a Urgències de l’hospital on treballava. Sotmesa a terribles dolors, el pronòstic li donava una esperança de vida de només unes hores. La pacient i la seva filla li van pregar que acabés amb el seu sofriment. Marcos, saltant-se el protocol mèdic, li va administrar 50 mg de clorur de potasi. La dona va morir al cap de pocs minuts i Hourmann va fer el que mai ningú havia fet abans: deixar escrit en l’informe el que havia passat. Uns mesos després, Marcos rebia una notificació del jutjat: estava acusat d’homicidi. L’obra representa aquest judici que mai es va celebrar.

Notícies relacionades

El muntatge compta amb la direcció d’Alberto San Juan i Víctor Morilla de Teatro de Barrio i té part del seu origen en una edició del programa Salvados de Jordi Évole del 2016 en el qual el facultatiu explicava el seu cas. Es podrà veure aquest divendres 9 a les 20h per 15 euros al Teatre Atrium de Viladecans.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Teatre