PROJECTE ADA

Viladecans posa solució a la bretxa digital de gènere amb més formació

Can Calderon ha impulsat un curs formatiu per millorar les competències TIC, dirigit a les veïnes de la ciutat de més de 30 anys

Actualment, hi ha 26 participants immerses en aquesta formació «per motius molt diferents», però amb l'objectiu de «reclamar el seu espai al món laboral»

soc-viladecans-2

soc-viladecans-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Viladecans, a través de Can Calderon, posa solució a la bretxa digital de gènere que ha evidenciat la crisi de la Covid-19. L’objectiu, segons el consistori, és «fomentar la igualtat d’oportunitats» amb un nou curs formatiu per millorar les competències TIC.

El projecte Ada, així s’anomena la iniciativa, pretén acompanyar en la recerca d’ocupació les veïnes de Viladecans (Baix Llobregat) de més de 30 anys, així com millorar les seves condicions laborals. La primera convocatòria està en ple funcionament, però es preveu obrir una nova convocatòria el mes de gener.

El programa s’articula sota tres «itineraris formatius», estructurats per diferents nivells, segons el coneixement de les alumnes. Els tres cursos estan dividits en l’Itinerari Acollida, per a aquelles dones que no disposen d’habilitats digitals; l’Itinerari Acreditació, per a les usuàries que volen ampliar els seus coneixements, i l’Itinerari Amb les TIC és + Fàcil, per a treballadores amb coneixements avançats en tecnologia.

Les 26 participants: «Reclamar el seu espai»

La iniciativa primer avalua cada participant i li assigna un itinerari concret. El primer nivell, Itinerari Acollida, se celebra de forma presencial, per garantir l’adquisició dels coneixements essencials d’una forma més directa.

Notícies relacionades

Actualment hi ha 26 participants immerses en aquesta formació, que, segons expliquen a l’Ajuntament de Viladecans, són allà «per motius diferents», tot i que amb l’objectiu de «reclamar el seu espai al món laboral».

Més notícies de Viladecans en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA