BAIXA DEMANDA

L'Hospitalet i la majoria de municipis del Baix Llobregat no reobriran dilluns les guarderies

Els municipis justifiquen la decisió per la falta de demanda per part de les famílies i treballen amb l'objectiu de reobrir les escoles municipals al juliol

Defensen, a més, que amb un horari de 9 a 13 hores i sense menjador és difícil que la reobertura dels centres contribueixi a la conciliació familiar

-FOTODELDIA- GRAF5339. MADRID, 11/03/2020.- Detalle de un perchero en una guardería de la calle Buganvilla de Madrid, este miércoles en el que los niños no han acudido al centro por la entrada en vigor de la decisión del Gobierno de la Comunidad de Madrid de suspender toda la actividad educativa durante 15 días, hasta el 26 de marzo, como una de las medidas extraordinarias adoptadas para evitar la expansión del coronavirus en la región. EFE/ Emilio Naranjo

-FOTODELDIA- GRAF5339. MADRID, 11/03/2020.- Detalle de un perchero en una guardería de la calle Buganvilla de Madrid, este miércoles en el que los niños no han acudido al centro por la entrada en vigor de la decisión del Gobierno de la Comunidad de Madrid de suspender toda la actividad educativa durante 15 días, hasta el 26 de marzo, como una de las medidas extraordinarias adoptadas para evitar la expansión del coronavirus en la región. EFE/ Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
ACN

CornellàViladecansSant Boi, Sant Andreu de la Barca, Esplugues, Sant Joan Despí, el Prat o Sant Climent de Llobregat són alguns dels municipis del Baix Llobregat que no reobriran les guarderies municipals dilluns que ve, quan està previst que l’àrea metropolitana passi a la fase 2 de la desescalada.

Tampoc ho faran les sis guarderies de l’Hospitalet de Llobregat. En general, els municipis  justifiquen la decisió per la falta de demanda per part de les famílies i treballen amb l’objectiu de reobrir al juliol. Per contra, Martorell, que obrirà un de les seves tres escoles infantils, i Begues, són dues de les localitats que sí que han optat per reprendre l’activitat.

Des de l’Ajuntament de l’Hospitalet expliquen que només un 17% de les famílies consultades van confirmar que portarien els seus fills en cas que obrissin les guarderies, un nombre que «no justifica reobrir» i que se suma a les dificultats que haurien d’afrontar els centres per garantir la seguretat sanitària d’alumnes i professors. Per això, la segona ciutat de Catalunya treballa amb l’objectiu de reobrir guarderies al juliol. 

Horari insuficient

Així mateix, molts dels municipis consideren que amb un horari de nou del matí a una del migdia i sense menjador és difícil que la reobertura de les llars d’infants ajudi les famílies: «Amb aquest horari contribuirem poc a la conciliació familiar», afirmen.

Tot i que no reobriran dilluns, alguns municipis, com és el cas d’Esplugues, asseguren tenir-ho tot a punt per si les famílies demanen la reobertura de les guarderies. Altres, com Castelldefels, no podran obrir el dilluns mateix però esperen fer-ho el dia 10 de juny.

Notícies relacionades

Entre les que sí que obriran hi ha Martorell, que ha optat per agrupar els alumnes en una de les seves tres guarderies «davant la baixa demanda» de les famílies, així com Begues, que obrirà la seva única llar d’infants dilluns.

Més notícies de Cornellà Esplugues, Sant Boi Viladecans i l’Hospitalet en les edicions locals d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA