EMERGÈNCIA SANITÀRIA

Viladecans ajorna el cobrament d'impostos i suspèn els rebuts de serveis esportius, educatius i culturals

L'ajuntament ha elaborat una proposta de nou calendari fiscal, que inclou l'ajornament o la suspensió de diverses taxes i tributs

Mentre duri l'estat d'alarma quedaran suspesos els rebuts de serveis com ara guarderies i equipaments esportius municipals, entre d'altres

29072016 facana ajuntament

29072016 facana ajuntament

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Viladecans ha acordat una sèrie de mesures econòmiques dedicades a pal·liar les conseqüències econòmiques i socials que està deixant ja la pandèmia del coronavirus, que inclouen la suspensió o l’ajornament de diversos impostos i rebuts municipals i que complementaran els ajuts estatals i autonòmics.

Així, el consistori ha decidit allargar dos mesos el període de pagament dels rebuts no domiciliats de l’impost de béns immobles (IBI) i del tribut metropolità, i ha ampliat fins al 30 d’abril el pagament de qualsevol liquidació pendent, a més del termini de cobrament de l’impost de vehicles fins al 2 de juny. 

Així mateix, i mentre duri l’estat d’alarma, no s’emetrà cap tribut ni multa de trànsit, i les zones d’estacionament regulat seran gratuïtes. També s’han suspès els rebuts de diversos serveis municipals, com les guarderies municipals, l’Ateneu de les Arts i els complexos municipals Podium i Atrium.

Mesures per a comerciants

Pel que fa a l’activitat comercial, les mesures contemplen una devolució de la taxa d’ocupació per a les terrasses de bars i restaurants, a més d’una compensació en la taxa de residus comercials als establiments tancats i als paradistes del mercat setmanal durant el temps que no s’hagi pogut fer. 

Notícies relacionades

El consistori viladecanenc, que ha posat a disposició de la població la proposta del nou calendari fiscal, assegura que està treballant ja en un paquet de mesures dirigides al teixit econòmic i nous ajuts per a la ciutadania, i que oferirà facilitats i criteris de flexibilitat davant de les obligacions tributàries de la ciutadania. 

Més notícies de Viladecans en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA