DIA D'ANDALUSIA

Viladecans amb accent andalús

L'espai Cúbic endinsarà els assistents en un viatge per la tradició i folklore andalús de la mà del presentador Chema Trueba

dia de andaluia

dia de andaluia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dissabte, 29 de febrer, en relació amb el Dia d’Andalusia, l’espai Cúbic de Viladecans portarà els assistents a un viatge per la tradició i folklore d’Andalusia de la mà del presentador Chema Trueba. La jornada de celebració començarà amb una actuació de les diferents corals rocieres a partir de les 18.10 h en què participaran el Coro de la Peña Bética i els Coros de Zahara de Sierra y Sierra Norte.

Seguidament, tindran lloc els balls protagonitzats per les entitats andaluses de la ciutat: Cuadro de Baile Raíces de Andalucía i Cuadro de Baile de La Peña Bética y Sierra Norte. A més, el mateix dissabte, a les 21 h, els assistents podran disfrutar amb l’actuació de Rosario Mohedano.

Els actes seguiran diumenge, 1 de març, a les 10.55 h, amb actuacions dels Cuadros de Baile Flamenco Infantil, alumnes de l’Escola de les Entitats. L’homenatge a Andalusia seguirà amb l’entrega de les plaques commemoratives a les autoritats a les 12.30 h i finalitzarà amb una Missa Rociera cantada per Lo Cuelo de Peña Bética a les 13 h.

La història de les dones andaluses

Després del cap de setmana en honor d’Andalusia, la comunitat autònoma seguirà present a Viladecans. Dilluns, 2 de març, s’inaugurarà la mostra ‘Dones andaluses en la història’, una exposició que constitueix un acte de memòria i de reconeixement al paper que han jugat les dones en la construcció de la societat andalusa actual.

Notícies relacionades

L’exposició es podrà visitar del 2 al 31 de març del 2020 i s’emmarca en els actes previs al 8-M, que volen reivindicar la figura de la dona i combatre el masclisme.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA