Empresa

Grup Ametller Origen es consolida a Catalunya i s'acosta al centenar de botigues

Va tancar el 2017 amb unes vendes de 163 milions i preveu créixer un 15% aquest any

Vol fer créixer Green Vita, que compta amb tres locals propis a Diagonal Mar, The Style Outlet Viladecans i el centre comercial Glòries

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

La cadena de productes frescos i alimentació Grup Ametller Origen, fundada el 2001 per Jordi i Josep Ametller a Olèrdola, avança en la seva consolidació a Catalunya, on ja compta amb 94 establiments, tots propis, i en el que queda de 2018 preveu obrir dos o tres centres més, quedant-se a les portes del centenar.

"No ens agrada ser esclaus d’un pla d’obertures, però ens agrada estar atents a totes les oportunitats", ha dit en una entrevista d’Europa Press el cofundador i director general d’Ametller Origen, Josep Ametller, que ha xifrat en una mitjana de sis les obertures anuals de la firma.

Ametller Origen és present a tres de les quatre províncies catalanes -no compta amb cap establiment a Lleida-, i la pròxima obertura que té firmada per al present exercici és al Masnou.

El grup també està fent una forta aposta per la renovació de les seves botigues, passant de Casa Ametller al nou model d’Ametller Origen, i cada any inverteix uns dos milions d’euros en la reforma d’uns vuit establiments, sent ja adaptats 40 del total de la xarxa.

El canvi a Ametller Origen posa l’accent en la importància de tornar als orígens dels aliments i a conèixer les seves propietats naturals, i és que des de 1830 la família Ametller s’ha dedicat a cultivar i a cuidar-se de les seves terres. "Som el productor més gran de tomàquet a Catalunya", afirma orgullós Josep Ametller, que ha indicat que els productes frescos tenen un pes mitjà d’entre el 40% i el 50% als seus establiments.

Grup Ametller Origen compta amb un total de 1.500 hectàrees repartides des del Maresme a Almeria, i des del seu obrador d’Olèrdola elabora les seves cremes de verdures -té una quota del 60% en cremes de verdures de marca de fabricant a Catalunya-, lactis, truites i plats combinats, entre altres productes.

Malgrat comptar amb hectàrees de cultiu fora de Catalunya, el grup no preveu de moment fer el salt a cap altra comunitat fora de la catalana: "No estem tancats, però ara mateix no és prioritari. Volem consolidar-nos a Catalunya".

La companyia, que compte amb una plantilla fixa superior a les 2.000 persones, va tancar l’exercici 2017 amb una facturació de 163 milions d’euros, la qual cosa suposa un 17,2% més respecte a les vendes de 139 milions registrades el 2016, i l’objectiu per a aquest 2018 és créixer un 15%.

Green Vita

El juny de l’any passat, el grup va aconseguir el 85% de la cadena de restaurants 'healthy' Green Vita, mentre que el 15% restant de la propietat segueix en mans de l’exdirector general d’Udon i Lizarran, Joan Manel Gili, i l’exdirectora de màrqueting d’Unilever, Dunia Moreno.

Actualment, Green Vita compta amb tres locals propis a Diagonal Mar, The Style Outlet Viladecans i el centre comercial Glòries, i també dues franquícies a Splau i Parc Vallès.

"Per a aquest 2018 tenim cinc franquícies més contractades a la província de Barcelona", ha dit Ametller, que ha afegit que de cara a 2019 els plans són obrir dos restaurants propis i set franquícies.

La cadena persegueix l’objectiu de ser present en tots els àmbits de l’alimentació, i per aquest motiu també serveix a més de 120 restaurants al dia i ha entrat en el segment de menjadors infantils, atenent més de 1.000 nens al dia, una xifra que vol triplicar el 2019.

Agroparc aparcat

Notícies relacionades

Un altre dels grans projectes que estudiava el grup era la construcció de l’Agroparc, un espai de 121 hectàrees ubicat entre Gelida i Sant Llorenç d’Hortons (Barcelona) en què preveia invertir 50 milions d’euros, crear 700 llocs de treball i estendre el concepte d’alimentació sense residus químics.

Les obres anaven a començar aquest 2018, tot i que la iniciativa va ser criticada per grups ecologistes de la zona que van assegurar que l’empresa volia especular amb terra no urbanitzable: "No farem l’Agroparc sense el consens del territori. Ho farem en un altre lloc o potser mai", ha conclòs Ametller.