Una comissió vetllarà pel compliment de les millores a l'Hospital de Viladecans

Els alcaldes de Viladecans, Gavà, Begues i Castelldefels celebren que el centre sanitari passi a ser "una prioritat" de la Generalitat però alerten que "seran molt exigents"

foto 3079441

foto 3079441

2
Es llegeix en minuts
ACN / VILADECANS

El conseller de Salut, Toni Comín, s'ha reunit amb els alcaldes de Viladecans, Gavà, Castelldefels i Begues, per traslladar-los els compromisos anunciats la setmana passada sobre el desplegament de la resolució aprovada al Parlament el 2015 sobre l'Hospital de Viladecans que, segons Comín, serà el “full de ruta a seguir”.

Com ja va fer amb els sindicats i treballadors del centre, el conseller els ha reafirmat que s'invertiran 2,6 milions d'euros per millorar la plantilla i els serveis de l'Hospital mentre no es construeixi l'ampliació i que es començarà a aplicar el Pla de serveis de manera imminent, entre altres.

Els alcaldes, que han celebrat que l'Hospital de Viladecans passi a ser “una prioritat del Govern”, han acordat amb Comín la creació d'una comissió de seguiment per garantir que els passos es donen en bona direcció i en els terminis previstos. “Estarem atents i serem molt exigents”, han alertat els alcaldes.

FULL DE RUTA

El full de ruta a seguir, segons el conseller de Salut, estableix cinc compromisos, que passen per redactar el projecte executiu de les obres d'ampliació de l'Hospital durant 2016, licitar els treballs, adjudicar-los i començar a executar-los durant 2017, independentment de la situació pressupostària, aplicar el pla de xoc per a la reducció de les llistes d'espera, revertir la derivació a altres hospitals, i posar en marxa de manera progressiva els serveis que estableix el pla funcional de l'Hospital a mida que es vagi ampliant l'equipament.

Sobre el pla funcional, Comín ha recordat que a finals d'any ja serà plenament operativa la tercera planta del centre hospitalari que comptarà amb un nou quiròfan de cirurgia menor ambulatòria i tres sales d'endoscòpia, de les que dues ja s'han posat en marxa. El cost total d'aquestes actuacions serà d'1,2 milions d'euros.

A part d'aquestes actuacions, recollides en la resolució parlamentària, el Departament de Salut s'ha compromès a atendre una demanda de la direcció de l'Hospital que consisteix a fer una aportació addicional per consolidar la plantilla i que el 2016 es traduirà en una inversió de més d'1,1 milions d'euros. Una partida que anirà incrementant-se així que s'avanci en l'ampliació i que tindrà una aportació final consolidada d'1,9 milions.

Els alcaldes han celebrat que després de cinc anys de lluita el Govern finalment hagi situat l'Hospital de Viladecans com una de les seves “prioritats”. Amb tot, han recordat que en aquest temps han patit moltes “desil·lusions i incompliments” i que estaran “atents i seran molt exigents”.

Notícies relacionades

Per fer aquest seguiment, el conseller i els alcaldes han acordat crear una comissió de seguiment que es reunirà per primera vegada el proper mes de novembre.

Més notícies de Viladecans