Optimitza el teu viatge

Com saltar-te més ràpid les cues per embarcar a l’avió: fes això i et sorprendràs

L’enginyós truc del ‘duty free’ per no facturar la maleta a l’aeroport

Planifiquem fins al mínim detall els viatges, però oblidem que molest és anar a l’aeroport i les hores que hi podem perdre

fcasals44431625 el prat de llobregat   baix llobregat   24 07 2018  sociedad180921153452

fcasals44431625 el prat de llobregat baix llobregat 24 07 2018 sociedad180921153452 / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts

Viatjar és una de les aficions i plaers que més agraden a la gent. Triar una destinació, descobrir nous llocs... planifiquem els viatges fins al mínim detall. Estem tan il·lusionats per enlairar-nos que oblidem que molest és anar a l’aeroport. Podem arribar a passar-hi i perdre hores. Per evitar-ho també s’ha de preparar bé la jugada. Per fer-ho, hi ha trucs que et permetran saltar-te les cues i passar molt més ràpid els controls de seguretat. ¡Pren-ne nota!

Evitar la facturació de maletes

Quins temps en què les aerolínies permetien als clients pujar una maleta de cabina de 10 quilos als avions de manera gratuïta. No fa gaire d’això, però les companyies ‘low cost’ han limitat encara més l’equipatge de mà en els últims mesos. Evidentment, el volum de la maleta dependrà del motiu i la durada del viatge, però s’ha d’arribar a l’aeroport sabent si el teu equipatge supera o no el límit permès sense haver de facturar. Això, a més de temps, comporta un cost extra. Aquest enginyós truc del ‘duty free’ per no facturar la maleta potser et serveix d’inspiració.

Els accessoris i el calçat entorpeixen el control de seguretat

Quant menys coses portis posades, més ràpid passaràs pel control de seguretat. Pírcings, arracades, cinturons, joies... són objectes que no està permès passar per l’arc de metalls. Si en portes, l’arc sonarà, hauràs de treure-te’ls i tornarà a passar. Això en el millor dels casos, ja que també pot derivar en un control manual. És a dir, que un agent decideixi revisar-te minuciosament. Per evitar aquesta situació, comprova que no portes cap accessori d’aquest tipus a sobre i guanyaràs bastants minuts.


Molts viatgers no ho saben, però el calçat és un element important a l’hora de viatjar amb avió. Hi ha aeroports que només pel fet de portar botes ja fan que t’hagis de descalçar. Així doncs, si vols ser una persona previsora ves amb un calçat que no et tapi el turmell ni tingui talons.

Facturació ‘online’ i documentació a mà

Actualment totes les aerolínies ofereixen l’opció de facturar de forma ‘online’. Així que aprofita i porta ja impresa la targeta d’embarcament o a l’smartphone per poder anar directament al control de seguretat. Si realment vols optimitzar al màxim el temps, aquest pas només funciona si també evites facturar l’equipatge, si no tornaràs a la casella de sortida: el taulell de facturació.

El DNI, el passaport i la targeta d’embarcament són indispensables per viatjar. Normalment els solem portar guardats al bolso, la motxilla o dins la maleta. Per evitar haver de parar-nos a buscar-los, el millor que pots fer és tenir-los a mà.

Segueix els viatgers de negocis

Quan hagis d’anar a la cua per passar el control de seguretat, un dels mètodes que mai falla és buscar els viatgers de negocis. Són experts a optimitzar el temps i viatgen amb molt poc equipatge i se les saben totes. No dubtis a situar-te directament rere seu.