Trajectes icònics

Deu rutes ideals per viatjar per Espanya amb cotxe aquest estiu

  • Aquests tres pobles d’Espanya competeixen per ser el millor del món

  • ¿Viatges? Aquestes són les ciutats espanyoles on roben més vehicles

Deu rutes ideals per viatjar per Espanya amb cotxe aquest estiu

Feed

5
Es llegeix en minuts

La millora de la situació sanitària i el final de les restriccions per coronavirus han provocat que s’hagi donat una important recuperació del turisme a Espanya al llarg dels últims mesos.

Notícies relacionades

Segons les estimacions disponibles, molts dels visitants optaran aquest estiu per agafar l’avió, l’opció més ràpida per realitzar trajectes llargs. Malgrat això, hi continua havent una gran part de la població que, per necessitat o per gust, es decideix any rere any per viatjar amb cotxe.

És per això que us proposem 10 rutes ideals per recórrer sobre rodes algunes de les zones més boniques de la Península Ibèrica.

Ruta per la Costa Brava

Visitar la Costa Brava sempre és una bona opció, i les carreteres catalanes permeten recórrer-la amb cotxe passant pels seus llocs més representatius.

Una de les rutes més freqüentades, d’uns 300 quilòmetres en total, connecta Barcelona amb les ciutats de Roses, Cadaqués, Platja d’Aro, Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols.

A més, per als amants de la conducció, la carretera GI-682 dona l’oportunitat de disfrutar dels paisatges des de diferents miradors durant el trajecte.

Ruta transpirinenca

Si, per contra, prefereixes unes temperatures una mica més baixes, una alternativa molt atractiva és explorar el Pirineu per carretera. La coneguda com a ruta transpirinenca, una de les més populars del sud d’Europa, connecta la costa Mediterrània amb el Cantàbric.

Es tracta d’un trajecte amb moltes variants que inclouen diferents territoris. Un dels possibles llocs d’inici és el cap de Creus, a la província de Girona, per dirigir-se posteriorment cap a la comarca de la Vall d’Aran. A continuació, es poden visitar els pobles d’Osca de muntanya i passar per Navarra per finalitzar el recorregut al País Basc. En total, més de mig miler de quilòmetres per disfrutar a l’estiu.

Ruta de la Plata

Aquesta ruta és idònia per als amants de la història. Ja en l’època dels romans, la Via de la Plata va ser la manera d’unir dues de les grans ciutats que conformaven la Hispània del moment: Astorga i Mèrida.

Amb el pas dels anys, però, aquest trajecte s’ha anat ampliant i s’ha convertit en una ruta amb un extens patrimoni cultural i molt freqüentada amb cotxe.

En l’actualitat, connecta el nord i el sud de la península Ibèrica gràcies a un recorregut de gairebé 900 quilòmetres. Des d’Astúries fins a Andalusia passant per Castella i Lleó i Extremadura. Quatre comunitats i set províncies diferents. 

En la llarga llista dels llocs que es poden visitar recorrent la Via de la Plata figuren ciutats de gran interès com Gijón, Mieres, Lleó, Plasència, Càceres i Sevilla.

Ruta d’A Costa da Morte

És una de les opcions ideals per a aquells que vulguin conèixer la costa gallega amb cotxe. La mateixa Xunta de Galícia proposa fer aquest trajecte, que passa per diversos caps naturals i diversos llogarrets de la zona nord-oest de la comunitat autònoma partint de Buño (la Corunya).

Les parades als diferents pobles que conformen aquesta ruta (Caio, Malpica, Camariñas o Corcubión, entre d’altres) permeten degustar la gastronomia local i conèixer les tradicions de la regió.

El viatge acaba en un lloc emblemàtic, Finisterre, la localitat que els romans creien que era la fi del món i que acull un dels fars més coneguts del país.

Ruta dels pobles blancs

Si el que vols és descobrir Andalusia, hi ha poques opcions igual de boniques que la ruta dels pobles blancs. La proposta del portal oficial de Turisme a Espanya recorre amb cotxe alguns dels municipis més icònics de les províncies de Màlaga i Cadis.

A la província de Màlaga pots visitar els pobles de Frigiliana, Casares i Ronda. Cadis, per la seva banda, té la seva pròpia ruta amb 19 localitats, totes amb les seves característiques cases blanques, els seus carrers costeruts i els seus racons amb encant.

Els municipis gaditans són Arcos de la Frontera, Bornos, Espera, Villamartín, Algodonales, El Gastor, Olvera, Torre Alháquime, Setenil de las Bodegas, Alcalá del Valle, Prado del Rey, El Bosque, Ubrique, Benaocaz, Villaluenga del Rosario, Grazalema, Zahara de la Sierra, Algar i Puerta Serrano.

Ruta dels oasis

Aragó ofereix un full de ruta amb immenses planes, paisatges desèrtics i la pau dels seus pobles per alternar el plaer de conduir amb la vida desestressada de l’entorn rural d’aquesta comunitat autònoma.

Un possible recorregut aniria de l’embassament de l’Estanca a Alcanyís fins al pantà de Calanda, bressol de Luis Buñuel i famosa també pels seus tambors per Setmana Santa. La ruta pot acabar en un altre embassament, el de Gallipuén, on es pot desconnectar de l’adrenalina de l’asfalt realitzant les diverses rutes de senderisme que ofereix l’entorn. 

Picos de Europa

A quatre o a dues rodes, sempre val la pena disfrutar del Parc Nacional dels Picos de Europa, ple de paisatges espectaculars, des d’Astúries fins a Castella i Lleó, passant per Cantàbria.

La ruta pot partir de la localitat lleonesa de Riaño, travessant el trepidant congost dels Beyos, paral·lel al riu Sella, per passar per l’escarpada zona d’Oseja de Sajambre abans d’endinsar-se ja en territori asturià i arribar a Cangas de Onís, des d’on és inexcusable visitar els llacs de Covadonga.

A partir d’aquí es pot disfrutar d’una ruta de muntanya que bé podria acabar a Fuentes Dé, a Cantàbria, on es pot agafar un telefèric per culminar el viatge amb unes vistes fantàstiques dels Picos de Europa.

Cap de Gata

La genuïna barreja de platja i desert que ofereix el Parc Natural del Cap de Gata no podia faltar en aquesta selecció.

El municipi de Carboneras (Almeria) podria ser el punt de partida del trajecte, per seguir fins a Níjar per la carretera AL-5106, viatjant al llarg de la platja i podent fer una parada per refrescar-se en alguna de les seves famoses platges.

Es recomana circular per la carretera AL-3115, que travessa el parc natural fins a arribar al far del cap de Gata. 

Ruta del Quixot

A dos o a quatre rodes, gairebé 2.500 quilòmetres per donar curs al plaer de conduir que podrien arrencar des de la monumental ciutat de Toledo, passant per Mora i l’embassament de Finisterre i les llacunes de Campo de Criptana. En el trajecte podem visitar enclavaments tan bonics com El Toboso i Belmonte abans d’acabar la ruta a San Clemente, a Conca. 

Recorregut per Sierra Nevada

Un paradís mediambiental en ple cor del sistema penibètic. Aquest és el pla per disfrutar de Sierra Nevada, amb una ruta que partiria de la localitat granadina de Guadix, un dels assentaments humans més antics de la Península, abans d’enfilar la impressionant cadena muntanyosa, passant per La Calahorra i Laroles.

Trevélez, Lanjarón i Bubión són alguns dels meravellosos enclavaments que visitar a l’Alpujarra, i es pot rematar el recorregut amb una visita a la Costa Tropical.