Treball en Barcelona

‘Trabajando en ti’, iniciativa del grup Adecco per fomentar l’ocupació i la formació juvenil

‘Trabajando en ti’, iniciativa del grup Adecco per fomentar l’ocupació i la formació juvenil

GRUPO ADECCO

4
Es llegeix en minuts

Un dels grans problemes estructurals del mercat laboral espanyol és l’atur juvenil. Segons l’última Enquesta de Població Activa, entre les persones de menys de 30 anys, l’atur ha pujat en 16.600 persones i se situa en 838.900 aturats. La taxa d’atur va pujar al 22,61% en el primer trimestre del 2023, 0,37 punts més que el trimestre anterior. Si ens centrem en les persones de menys de 25 anys, la situació és encara pitjor: l’atur juvenil a Espanya es va situar en el 30%, el segon més elevat de l’OCDE i el primer de la Unió Europea. No obstant, tot i que pugui semblar paradoxal, 8 de cada 10 empreses tenen dificultats per cobrir els seus llocs de treball i un 10% de les vacants disponibles en el mercat laboral es queda sense cobrir

Aposta del grup Adecco per l’ocupació juvenil

Per als joves, buscar feina és una tasca àrdua a Espanya. Davant aquesta necessitat, The Adecco Group, empresa líder en la gestió dels RH, posa en marxa una iniciativa que uneix tots els projectes que desenvolupa per i per a la generació Z a fi que el món laboral i el món dels joves es tornin a trobar.  Així neix ‘Trabajando en ti’, un projecte pioner dirigit a joves de fins a 30 anys que promou projectes formatius i laborals amb la col·laboració d’empreses i universitats per donar resposta a aquesta problemàtica social actual i millorar la relació joves-feina.

En realitat, l’aposta del grup Adecco per afavorir l’ocupació juvenil és ja part del seu ADN. Són molts els projectes en marxa i que formen part de l’empresa des de fa temps i que estan dirigits a formar i orientar els joves en la seva recerca de feina. ‘Trabajando en ti’ uneix ara les més de 30 iniciatives pertanyents a les diferents marques del grup: Adecco, Fundación Adecco, Akkodis i LHH, més totes les noves desenvolupades en col·laboració amb altres empreses com Iberdrola, Microsoft, IAMCP, Abanca, Cobega, Dorna, Greenalia, Televés, Fiact Seguros o Veritas, que oferiran ‘webinars’, pràctiques, formació, programes específics, beques, etc. L’objectiu de ‘Trabajando en ti’ és incorporar el nombre més elevat d’empreses a aquesta iniciativa. 

‘Trabajando en ti’: el retrobament

La generació més ben formada de la història des d’un punt de vista acadèmic de vegades no té els coneixements pràctics per incorporar-se al mercat laboral. En aquest context, i fruit del compromís del grup Adecco amb el talent jove, sorgeix ‘Trabajando en ti’. Aquesta iniciativa ofereix un suport a través d’una plataforma amb tres seccions principals. La primera és ‘Está pasando’, amb un catàleg complet de vídeos amb entrevistes al carrer elaborats amb @lahayliada i que responen a preguntes sobre el mercat laboral. La segona secció s’ocupa de la formació, i hi apareixeran les diverses opcions tant presencials com ‘webinars’, i la tercera recull les oportunitats laborals i els joves hi podran trobar ofertes de feina i beques. A més, la plataforma inclou un apartat amb quizzes, en què els joves trobaran qüestionaris ràpids per millorar el seu coneixement, i poder conèixer així les seves necessitats i orientar-los millor en la seva recerca de feina. Les diverses formacions i ofertes laborals de ‘Trabajando en ti’ busquen satisfer les exigències i necessitats d’un públic amb perfils formatius diferents: universitat, formació professional, perfils amb o sense experiència.

A més, aquesta iniciativa va acompanyada d’un espot, titulat El reencuentro’, en què han treballat majoritàriament persones de menys de 30 anys, concretament el 87% de la gent que hi ha intervingut no superava aquesta edat.

En paraules d’Iker Barricat, president de The Adecco Group Espanya: «A Espanya, l’atur juvenil és una gran preocupació, i és el nostre deure abordar aquest desafiament de manera proactiva. L’atur juvenil pot tenir conseqüències devastadores, tant individualment com per al conjunt de la societat. Limita l’accés dels joves a oportunitats de desenvolupament personal i professional, i pot generar desmotivació, falta de confiança i desigualtat. A The Adecco Group som plenament conscients de la importància d’ajudar els joves a trobar la seva primera feina, desenvolupar una carrera professional i assegurar un futur laboral exitós. Els joves representen el futur de la nostra societat i economia. Són una font immensa de talent, energia i idees fresques que impulsen la innovació i el creixement. És per això que ens comprometem a recolzar els joves en la seva transició al món laboral. Treballem estretament amb altres organitzacions per fomentar la creació d’ocupació juvenil proporcionant oportunitats de formació, programes de pràctiques i assessorament professional». «Desenvolupant iniciatives com ‘Trabajando en ti’ millorem l’ocupabilitat dels joves i els brindem les habilitats i competències necessàries per afrontar els desafiaments del mercat laboral actual i futur. Estem compromesos a facilitar-los eines i recursos que els permetin destacar en l’àmbit laboral. L’atur juvenil no es pot ignorar, i com a empresa assumim la responsabilitat d’impulsar canvis significatius en aquest àmbit. Treballem en col·laboració amb governs, institucions educatives i organitzacions per brindar-los el suport necessari i perquè puguin arribar al seu màxim potencial i contribuir al creixement i desenvolupament sostenible de la nostra societat. Junts podem construir un futur millor per a tothom», ha destacat el president de The Adecco Group Espanya. 

Notícies relacionades

El grup Adecco vol continuar fomentant el talent juvenil i es manté fidel al seu compromís i atenció en els professionals del futur mitjançant aquesta iniciativa. 

Les persones interessades a conèixer ‘Trabajando en ti’ poden visitar i consultar la web: www.trabajandoenti.com

Temes:

Ocupació