Treball en Barcelona

Aprofita la temporada de rebaixes per trobar feina: les contractacions augmenten més d’un 7%

Les previsions vaticinen que Catalunya liderarà aquest rànquing, gràcies a la firma de prop de 28.100 nous contractes

Aprofita la temporada de rebaixes per trobar feina: les contractacions augmenten més d’un 7%
1
Es llegeix en minuts

La temporada de rebaixes de gener i febrer augmentarà un 7,5% la contractació, impulsada pel comerç tradicional, però, sobretot, per l’electrònic, a causa de les noves preferències dels consumidors i a la incertesa de la sisena onada de coronavirus, segons les previsions d’Adecco per a aquesta campanya.

Els contractes passaran dels 164.055 firmats el 2021 als més de 176.000 esperats per al 2022. D’aquesta manera, es reverteix la caiguda del 7% registrada fa un any en el mateix període comercial i continua la tendència de recuperació iniciada durant la campanya del Black Friday i de Nadal del 2021.

Les previsions d’Adecco contemplen un augment de la contractació en totes les comunitats autònomes, amb increments d’entre el 4% i el 10% en comparació amb la campanya de rebaixes del 2021, quan encara existien restriccions de mobilitat, horari i aforaments. Catalunya liderarà les contractacions en xifres absolutes, amb la firma de prop de 28.100 contractes, un 9,6% més que el gener del 2021.

Tipus d’ofertes d’ocupació i perfils demandats

Notícies relacionades

Els canvis d’hàbits dels compradors els últims dos anys arran de la pandèmia també han modificat les ofertes laborals i les contractacions se centren ara en perfils relacionats amb el comerç electrònic. Les empreses contractaran entre gener i febrer personal dedicat a la distribució i preparació dels enviaments, com empaquetadors, mossos de magatzem, carreters o treballadors d’últim quilòmetre.

Malgrat que el comerç electrònic protagonitzarà la temporada de rebaixes, segons les estimacions d’Adecco, el comerç físic també requerirà personal per a aquell període, tot i que el volum de contractació serà més baix que en el passat. Els perfils demanats pel comerç físic es corresponen amb promotors comercials, ajudants en botiga, caixers, i personal per a perfumeria, botiga de joguines, cosmètica o electrònica. També es reforçaran les àrees d’atenció al client o força de vendes.