El dubte de cada estiu

¿Multa per conduir amb xancletes?: la Guàrdia Civil ho aclareix

Un tuit del cos policial utilitza l’humor per instar els conductors a difondre la informació

¿Multa per conduir amb xancletes?: la Guàrdia Civil ho aclareix

123RF

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cada estiu molts es repeteixen la mateixa pregunta: ¿està prohibit conduir amb xancletes? La resposta és que no consta especificat al reglament, però sí que et poden multar per això. Ho explica la Guàrdia Civil en un tuit que utilitza l’humor per instar els conductors a difondre una informació que, cada estiu, genera dubtes. Així que, si vas amb cotxe a la platja i no vols prescindir de les xancletes pots optar per portar al cotxe un calçat de recanvi.

Recordem la llei:

  • Article 18.1: El conductor del vehicle està obligat a mantenir la seva pròpia llibertat de moviments, el camp necessari de visió i l’atenció permanent a la conducció; així com cuidar la posició adequada i que la mantinguin la resta dels passatgers, i l’adequada col·locació dels objectes o animals transportats.

  • Article 17.1: Els conductors hauran d’estar en tot moment en condicions de controlar el seu vehicle.

  • Article 3.1: S’haurà de conduir amb la diligència i precaució necessàries per evitar tot mal, propi o aliè, cuidant-se de no posar en perill, tant el mateix conductor com els altres ocupants del vehicle i la resta dels usuaris de la via.

  • De 35.200 a 60.000 euros: La conducció s’ha de fer amb la diligència i precaució necessàries per evitar tot mal, propi o aliè; i es prohibeix terminantment conduir de manera negligent o temerària.

Sanció de 80 euros

Notícies relacionades

Conduir amb xancletes, doncs, limitaria la capacitat de moviment d’un conductor, i pot provocar una multa que pot ser de fins a 80 euros, tot i que no implica una pèrdua de punts en la majoria dels casos. El més aconsellable és portar un calçat lleuger, còmode i ben subjectat al peu que permeti tenir bon tacte per controlar el vehicle en qualsevol situació. 

Mig milió de conductors condueixen descalços en moltes ocasions i uns 800.000 diuen que es posen al volant habitualment calçant xancletes, segons un informe sobre ús del calçat durant la conducció elaborat per Reial Automòbil Club d’Espanya (RACE) el 2000, que inclou una enquesta a més de mil conductors.