Nova campanya d’estiu

Trànsit convida els conductors a reflexionar sobre les decisions que prenen al volant

Una nena de cinc anys a qui els seus pares no havien posat el cinturó de seguretat es mata en un accident

La conductora que protagonitza l’anunci es distreu a l’agafar el mòbil i xoca amb un altre turisme, ocupat per un altre jove que també mor

Nova campanya de Trànsit.

2
Es llegeix en minuts

«Al volant, tria el bon camí». Aquesta és la invitació de la campanya del Servei Català de Trànsit (SCT) per a aquest estiu. Cada decisió que es pren al conduir, té conseqüències, avisen, i per a això han triat una història basada en fets reals. Amb 82 persones mortes a les carreteres des de començament d’any a Catalunya, l’última en un accident mortal aquest dilluns a la C-32 a Sant Pol de Mar (Maresme, Barcelona), l’objectiu de les autoritats és frenar el nombre de víctimes, siguin morts o ferits.

Històricament, les campanyes publicitàries de trànsit solen generar controvèrsia. Algunes, per ser massa dures, d’altres perquè se les considera toves o, com l’última de la Direcció General de Trànsit (DGT), pel sentit de l’humor, que disparen els mems. Trànsit ha apostat aquesta vegada per una història amb imatges dures en què moren dues persones: La Clàudia, una nena de cinc anys que viatja en un turisme amb els seus pares i el seu germà, i un jove, el Pau, que va a l’altre vehicle contra el qual xoca la família.

Una parella que surt amb presses de casa

«L’Albert i l’Anna van triar sortir amb pressa». El plantejament de la campanya és fer reflexionar la gent sobre la presa de decisions. En aquest cas, apareix la parella protagonista dormint i, després d’apagar el despertador, es queden una estona més al llit, cosa que els fa sortir de casa amb menys temps. Les imatges, habituals en moltes cases, mostren l’esmorzar ràpid, les rutines per vestir els dos petits de la casa..., fins que arriben al cotxe.

És en aquest moment quan el pare de família pren la decisió de no cordar el cinturó de seguretat a la més petita, la Clàudia, que minuts després perdrà la vida a l’asfalt, quan la seva mare xoca amb un altre vehicle que circula en sentit contrari. La dona agafa el mòbil per llegir un missatge malgrat anar conduint, cosa que provocarà el fatal desenllaç: mor la seva filla i mata el conductor de l’altre turisme. El seu fill també resulta ferit greu, com la seva parella.

Conseqüències irreversibles

Notícies relacionades

«Les decisions que prens abans i durant la conducció tenen conseqüències irreversibles en la teva vida i en la dels altres», avisa el Servei Català de Trànsit, que assegura a l’anunci de 40 segons que aquesta és una història real. La petita, a l’anar en cadireta però sense subjectar pel cinturó, salta per la finestreta i acaba ensagonada a l’asfalt, igual que l’osset de peluix que portava en braços.

Trànsit pretén amb aquesta campanya d’estiu conscienciar els conductors i conductores que totes i cada una de les decisions que es prenen al volant poden portar conseqüències i és necessari reflexionar. Tot, amb la intenció de frenar la sinistralitat a la xarxa viària catalana.