Milloren la comoditat

Renfe acaba el prototip dels nous seients de Rodalies

S’estima que les millores del model ‘Civia’ suposaran una inversió d’1 milió d’euros

abertran29754855 rodalies clot bertran170801082022

abertran29754855 rodalies clot bertran170801082022

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Renfe prepara nous seients per a Rodalies de Catalunya. Segons ha informat la Generalitat, ja s’ha acabat la renovació dels seients d’un primer tren que servirà com a prototip per comprovar la qualitat del nou material. A partir d’aquí, està previst que s’implementin les millores en la resta del parc de rodalies català quan el nou model hagi passat totes les proves pertinents.

Nous materials

Una de les principals diferències que s’han anunciat respecte a l’anterior model de seients és que els de l’últim prototip estan entapissats amb cuir reciclable. Segons ha indicat l’administració, el material que s’ha utilitzat és molt més sostenible, ja que estalviarà milers de tones de rebutjos de cuir. A més, el producte final no conté plàstic i s’utilitza un 90% menys d’aigua que en la fabricació del cuir tradicional.

Amb la nova actualització Renfe espera que les millores aconsegueixin «augmentar el confort dels clients durant els desplaçaments». També s’ha informat que el nou material permetrà optimitzar les tasques de neteja.

Inversió milionària

Notícies relacionades

La millora dels seients als trens de rodalies de Catalunya és dins del pla ‘Transformem Rodalies’, que engloba altres accions com ara la implementació de pantalles multimèdia a les estacions.

D’acord a la primera aproximació, Renfe estima que la renovació dels seients als trens del model ‘Civia’ suposarà una inversió d’un milió d’euros.