Salaris

¿Quant cobra un maquinista dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC)?

¿Quant cobra un maquinista dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC)?

Acn / Sílvia Jardí

1
Es llegeix en minuts

L’empresa autonòmica Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), propietat del Govern, opera diversos trajectes de tren en aquesta comunitat. En total, la companyia opera 140 quilòmetres de via estreta (1.000 mm), 42 km de via estàndard (1.435 mm) a la província de Barcelona i 89 km de via d’ample ibèric (1.668 mm) a la província de Lleida i el Pirineu, dos trens cremallera i diversos funiculars.

El salari brut anual a temps total és de 33.745,42 euros anuals bruts proporcionals al percentatge de contractació, segons consta en les bases de l’última convocatòria de l’empresa catalana. Un maquinista de Renfe cobra entre 20.000 a 55.000 euros anuals.

Notícies relacionades

No obstant, fonts sindicals de FGC han xifrat històricament en uns 9.000 euros a l’any la remuneració mitjana que separa un maquinista de Renfe i un de FGC. Com a afegit, per als que donen servei a la línia Lleida-La Pobla regeixen condicions inferiors a les de la xarxa principal.

Aquestes diferències de sou poden modificar-se a Catalunya ben aviat, almenys referent a la xarxa de Rodalies de Renfe. La Generalitat espera que a curt termini, abans de l’estiu, el Govern central li traspassi totes les competències de Rodalies (infraestructura i trens, el que queda pendent). I si això és així, els sous de maquinistes de Rodalies i de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya també hauran de veure’s equiparats.