Turisme

Bus turístic de Barcelona: rutes i preus actualitzats el 2021

  • Consulta les rutes disponibles aquest any i les diferents tarifes del Bus Turístic de Barcelona

  • Aquest any els serveis de la Ruta Verda, el bus turístic nocturn i el Barcelona Panoràmic no estaran disponibles

Bus turístic de Barcelona: rutes i preus actualitzats el 2021

Albert Bertran

3
Es llegeix en minuts

Així és el mapa del Bus Turístic de Barcelona, amb dues opcions de ruta –la vermella i la blava–, amb lliure elecció de pujar i baixar en les parades de manera il·limitada. L’avantatge d’aquest bus és que, amb un sol bitllet, es pot recórrer les dues rutes diferents durant un o dos dies –segons la tarifa que s’esculli. Hi ha fins a 45 parades i 5 punts de connexió entre les dues rutes, així es pot conèixer millor la ciutat. També és un autobús que compta amb dos pisos i una vista panoràmica, amb serveis d’autoguia –disponible en 16 idiomes–, wifi i un mapa de la ciutat.

Preus i tarifes

Les tarifes per a un dia de servei de bus turístic són:

  • Adult (de 13 a 64 anys): 30 euros

  • Sènior (major de 65 anys): 25 euros

  • Infantil (de 4 a 12 anys): 16 euros

  • Menor de 4 anys: Gratuït

  • Persones amb discapacitat (>33%): 25 euros

Les tarifes per a dos dies de servei de bus turístic són:

  • Adult (de 13 a 64 anys): 40 euros

  • Sènior (major de 65 anys): 35 euros

  • Infantil (de 4 a 12 anys): 21 euros

  • Menor de 4 anys: Gratuït

  • Persones amb discapacitat (>33%): 35 euros

Horaris

La durada aproximada del tour és de 2 hores cada ruta, i els diferents autobusos tenen una freqüència d’entre 20 i 30 minuts de 9 del matí a 7 de la tarda (a les parades es poden veure els horaris exactes). El bus funciona diàriament excepte l’1 de gener i el 25 de desembre i aquest any, excepcionalment, la ruta verda no està disponible.

Ruta vermella

La ruta vermella permet conèixer les zones des de plaça Catalunya fins al parc de la Ciutadella, passant per passeig de Gràcia, la Diagonal, l’Estació de Sants, Montjuïc i el Port Vell. És una ruta que passa per la zona més pròxima al mar, creuant el Zoo de Barcelona, el Port Olímpic i el World Trade Centre.

Ruta blava

La ruta blava permet fer un trajecte més arquitectònic, repassant les obres de Gaudí com la Sagrada Família i el parc Güell, i el recinte modernista de Sant Pau. L’autobús va des de plaça Catalunya fins al MACBA i passa pel passeig de Gràcia, el Tibidabo, Pedralbes i l’estadi del Futbol Club Barcelona.

Altres rutes no disponibles el 2021

  • Barcelona Night Tour

Una ruta turística nocturna que passava per la Casa Batlló, la Pedrera, la Sagrada Família, la Torre Glòries, Arc de Triomf, el monument a Colom, l’Anella Olímpica, el Poble Espanyol i la Font Màgica de Montjuïc. Únicament circulava de divendres a diumenge a partir de les 21.30 hores des de la plaça Catalunya i la ruta tenia una durada de dues hores i mitja.

El preu era una mica més econòmic (21 euros el bitllet d’adult i 10 euros l’infantil).

  • Barcelona Panoràmica

Notícies relacionades

Aquesta ruta oferia la visita dels grans carrers i avingudes de la ciutat, juntament amb els edificis i monuments més emblemàtics i representatius de Barcelona. Els grans carrers que visitava eren l’avinguda Diagonal, el passeig de Gràcia, plaça Catalunya, Gran Via de les Corts Catalanes i l’avinguda del Paral·lel; mentre que els monuments que prometia visitar eren la Casa Batlló, la Pedrera, la Basílica de la Sagrada Família, el Recinte Modernista de Sant Pau, la Torre Glòries, l’Anella Olímpica de Montjuïc i el Poble Espanyol.

Aquesta ruta estava disponible del 10 de juliol a l’1 de novembre de divendres a diumenge i el cost era de 10 euros el bitllet adult i 5 euros l’infantil. La ruta durava aproximadament 1 hora i 50 minuts i només tenia dues hores de partida: a les 16.00 i a les 18:00 des del passeig Colom - Port Vell.