La DGT investiga possibles irregularitats en els cursos per recuperar punts del carnet

Diversos afectats han denunciat que es va pactar amb la Confederació Nacional d'Autoescoles (CNAE)

baez-autoescuelas

baez-autoescuelas
clases-carnet

/

1
Es llegeix en minuts

La Direcció General de Trànsit (DGT) investiga una possible irregularitat en la concessió del control dels cursos de recuperació dels punts del carnet de conduir, després d'una denúncia interposada per diversos afectats que asseguren que es va pactar amb la Confederació Nacional d'Autoescoles (CNAE).

Un portaveu de la DGT ha confirmat l'obertura d'aquesta investigació interna, després de la publicació avui a 'El Mundo' de l'existència d'una gravació que segons els afectats demostra que la subdirectora adjunta de Formació Viària de la DGT, Marta Carrera, va apanyar els plecs del concurs públic per concedir el control d'aquests cursos amb el president de la CNAE, José Miguel Báez, gestor i beneficiari dels cursos des de fa deu anys. La DGT ha declinat donar més detalls, de moment.

Notícies relacionades

Els denunciants, procedents de Castella-la Manxa, les Balears, Múrcia i el País Valencià, exigeixen l'expulsió definitiva de l'UTE, encapçalada per CNAE, del concurs que es va adjudicar el setembre del 2015 perquè en la seva opinió la gravació demostra que Carrera i Báez "pacten sense cap rubor totes les condicions que seran exigides als centres i que posteriorment apareixen en els plecs tècnics".

Per la seva part, el president de CNAE ha negat a Efe que s'hagi portat a terme cap pacte ni benefici i ha anunciat que ja ha posat en mans dels serveis jurídics de la Confederació aquest assumpte. Báez ha reconegut que sí que va conversar amb Carrera, dins de la relació normal entre l'Administració i qualsevol patronal, però la publicació de la conversa és "esbiaixadíssima". També ha assegurat que aquesta adjudicació es va aconseguir després d'anar tres vegades al Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals i després de 18 mesos de plets amb l'Administració.