En 15 municipis

Terrassa, ciutat catalana que acollirà més pisos de lloguer social després de l’acord Estat-Generalitat

El Govern compra un sòl a Barcelona per aixecar 177 vivendes protegides

El PSC i els Comuns pacten amb Tot per Terrassa per governar la Diputació de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Govern central ha acordat amb la Generalitat construir 748 vivendes de lloguer social i assequible. Les llars es distribuiran en 15 municipis, encapçalats per Terrassa (Vallès Occidental), amb 277; Blanes (la Selva), amb 80; i Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), amb 40.

Del total, 373 vivendes es faran en règim de promoció pública per l’Incasòl i 375 a través de diverses fórmules de col·laboració publicoprivada. El Ministeri de Transports va detallar que seran edificis energèticament eficients i que comptin amb un pressupost de 110,6 milions d’euros.

El Govern central aportarà 21,4 milions d’euros. A Barcelona es construiran 16 vivendes, ja que l’ajuntament ha renunciat a un dels acords, que contemplava construir 190 llars.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana va detallar que el consistori de la capital catalana ha renunciat a un dels acords, que gestionava l’Institut Municipal de la Vivenda i Rehabilitació de Barcelona.

Entre els municipis beneficiats també es troben Santa Coloma de Gramanet (38), Vilafranca del Penedès (36), el Masnou (36), Montornès del Vallès (36), Olesa de Montserrat (33), Montcada i Reixac (32), Lloret de Mar (30), Tortosa (28), Rubí (24), Igualada (24) i Montmeló (18). La previsió és que les obres estiguin acabades el 30 de juny del 2026.

Notícies relacionades

Segons el ministeri que encapçala Raquel Sánchez, fins al moment s’han firmat amb Catalunya acords per finançar 3.386 vivendes destinades al lloguer social i assequible, repartides en 88 municipis i amb una aportació del Govern central de 113,2 milions d’euros.

Llegeix totes les notícies de Terrassa