Mobilitat

Totalment normalitzada la sortida de Terrassa a la C-58 afectada pel despreniment del mur dels FGC

A mitjans de març es van reobrir els dos carrils d’entrada i ara els dos de sortida han quedat totalment habilitats

Totalment normalitzada la sortida de Terrassa a la C-58 afectada pel despreniment del mur dels FGC
1
Es llegeix en minuts
ACN

Els dos carrils de sortida de la ciutat de Terrassa (Vallès Occidental) a la C-58 han quedat normalitzats després dels treballs de reparació, acabats aquest divendres 1 d’abril.

La via es trobava afectada des del 3 de desembre, quan un despreniment al mur de la via dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) va obligar, primer, a tallar totalment el pas de vehicles i, posteriorment, a restringir el pas a un carril en lloc dels dos habituals.

El 16 de març es van reobrir els dos carrils d’entrada, una vegada construït un nou mur de formigó i un cop reforçats els murs adjacents. No obstant, la sortida quedava limitada a un carril, ja que encara calia treballar en la recuperació de l’espai afectat per les obres. L’asfaltatge va quedar acabat divendres passat i els dos carrils tornen a estar plenament operatius.

Quatre mesos d’obres

Les obres que han fet els FGC consisteixen en la construcció d’un nou mur de 18 metres de llarg i 8,5 metres d’alt, per la qual s’han utilitzat 700 metres cúbics de formigó. També s’han revisat i reforçat els murs adjacents, cosa que suposa un total de 82 metres de longitud amb alçàries variables de 3 a 8,5 metres.

Prèviament a aquesta actuació, els FGC van treballar per permetre el pas dels trens i restablir el servei de trens aturat el mateix 3 de desembre al més aviat possible i en condicions òptimes. Es van retirar les terres que havien caigut, un total de 1.500 metres cúbics, així com el mateix mur, que va quedar sobre les vies.

Notícies relacionades

Un cop ja s’havia netejat la zona, s’havia estabilitzat i protegit amb una malla el talús, s’havien revisat els murs adjacents i s’havien habilitat totes les connexions i infraestructures, es va poder reprendre el servei de trens el dilluns 6 de desembre. Després de gairebé quatre mesos d’obres, l’entrada i la sortida queden ja normalitzades.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Terrassa