Desplegament territorial

La UAB i Terrassa col·laboraran per definir el Pla Director d’Equipaments Municipals

Es farà una diagnosi del territori i es preveu crear subseus del consistori egarenc als barris

1
Es llegeix en minuts
ACN

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Ajuntament de Terrassa (Vallès Occidental) col·laboraran per definir el Pla Director d’Equipaments Municipals.

Es tracta d’un projecte que té com a objectiu portar a terme el desplegament territorial per reorientar l’organització de l’estructura municipal, reforçant, per exemple, el perfil comunitari dels equipaments cívics, i aprofitant la proximitat i capacitat de cohesió social que ofereixen.

Un equip d’experts liderats pels professors Anna Badia i Antoni Durà realitzaran la diagnosi territorial analitzant àmbits com el poblacional, l’econòmic o el de les vulnerabilitat, així com el desenvolupament urbanístic previst per als pròxims anys i les variacions que poden comportar noves necessitats de la ciutadania.

Seus de l’ajuntament als barris

El projecte va començar el passat mandat, i en el vigent es desenvolupa a partir de la creació a l’estiu del 2021 d’una comissió política, un comitè director, una oficina tècnica i unes comissions de treball formades per tècnics de diferents serveis i àrees municipals.

Entre els objectius, es preveu crear quatre seus territorials de l’ajuntament per acostar-lo als barris, i implantar un nou model d’atenció ciutadana, incloent-hi les modalitats presencial, telefònica i telemàtica.

L’ajuntament també col·laborarà en la formació pràctica de l’alumnat de l’assignatura del Grau de Geografia, Medi Ambient i Planificació Territorial del Màster en Estudis Territorials i Planejament, adscrits a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB.

Notícies relacionades

El consistori també facilitarà l’assessorament als treballs de diagnosi territorial que els alumnes d’una assignatura faran partint del planejament urbanístic de Terrassa.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Terrassa