Pressupostos

La Cambra de Terrassa lamenta que la llei de Cambres «no va al ritme necessari»

Preveu tancar l’any amb pèrdues per valor de 215.000 euros

La Cambra de Terrassa lamenta que la llei de Cambres «no va al ritme necessari»
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de la Cambra de Terrassa (Vallès Occidental), Ramon Talamàs, ha lamentat que la redacció de la llei de Cambres de Catalunya «no va al ritme necessari» i ha demanat que entri al Parlament abans del 2023, quan acaba l’actual legislatura de les entitats.

Ho ha dit en una trobada amb la premsa aquest dijous, 2 de desembre, en què també han participat el director gerent de l’entitat, Josep Prats; la secretària general, Susanna Patiño; el vicepresident segon, Nacho Navarro, i el tresorer, Emili Pablos.

Patiño ha recordat que actualment hi ha un grup de treball en què participen les cambres i la Generalitat, i que té per objectiu «consensuar una proposta per a l’avantprojecte de llei de Cambres».

Ha explicat que el treball se centra en punts com el finançament públic i privat de les cambres o la regulació de la col·laboració amb els diferents departaments de la Generalitat.

Talamàs també ha criticat la «paràlisi» que assegura que afecta administracions com la Generalitat i l’Ajuntament de Terrassa.

Pacte Nacional per la Indústria

Talamàs ha explicat que el Pacte Nacional per la Indústria no contemplava la participació de les Cambres de Comerç catalanes i que es va demanar formar part dels grups de treball, demanda que ha assegurat que el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, va acceptar.

No obstant, ha lamentat que no han sigut convocats a les taules de treball i que, malgrat haver protestat, no n’han obtingut resposta, cosa que ha descrit com un «menyspreu a les cambres».

En tot cas, el Consell de Cambres va decidir participar en l’elaboració dels documents, que reben posteriorment, i que s’estan responent en temps i forma i s’estan fent propostes.

Finances de l’entitat

Pablos ha explicat que la Cambra preveu tancar l’any amb pèrdues per valor de 215.000 euros i ha atribuït bona part d’aquesta quantitat al fet que el Govern «no ha complert l’acord verbal» d’un finançament públic extraordinari de 2,5 milions per al conjunt de cambres, com va fer el 2020.

En concret, la Cambra de Terrassa esperava ingressar 140.000 euros que finalment no ha pogut disposar.

Notícies relacionades

Ha explicat també que les Cambres catalanes han decidit incomplir la normativa que els obliga a presentar els seus pressupostos a 30 de novembre a l’espera que el Govern aclareixi si aquests fons extra estaran disponibles el 2022.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Terrassa