DAVANT LES NOVES RESTRICCIONS

Terrassa demana «concreció» al Govern a l'anunci de restriccions i reivindica l'opinió dels municipis metropolitans

«Que mesurin les declaracions, perquè ara generen molta incertesa i confusió», remarca l'alcalde egarenc, Jordi Ballart

Ballart ha retret al Govern que no tingui en compte els municipis de l'àrea metropolitana a l'hora d'acordar les restriccions

jordiballart---terrassa-

jordiballart---terrassa-

2
Es llegeix en minuts
ACN

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, exigeix al Govern que actuï amb «concreció, fermesa i claredat» a l’hora d’anunciar les restriccions per frenar la Covid-19.

«Es va informar d’un possible confinament total, avui es parla de confinar només el cap de setmana i al final el que tenim ara són restriccions en horari nocturn», ha criticat Ballart aquest dilluns passat en roda de premsa, demanant el Govern que «si no té decisions preses, mesuri les declaracions».

Alhora, l’alcalde egarenc ha reivindicat l’opinió dels municipis de l’àrea metropolitana a l’hora d’acordar les mesures. Ballart considera que se’n podrien modificar algunes «si escoltessin les demandes que fan els sectors econòmics des dels municipis».

Ballart: el toc de queda és una mesura «comprensible»

Ballart ha evitat valorar l’aplicació del toc de queda i es va limitar a dir que és una mesura «comprensible» a causa de la situació de la Covid-19, que ara mateix ha tocat sostre a Terrassa, amb un risc de rebrot de 981 punts.

Tot i que l’alcalde ha insistit a defensar la col·laboració institucional i ha assegurat que l’Ajuntament recolzarà la Generalitat «per fer front a la pandèmia», s’ha mostrat especialment crític amb el procés de presa de decisions.

Així, va lamentar que aquest dilluns la consellera Meritxell Budó hagi dit a Catalunya Ràdio que el Govern té sobre la taula aplicar el confinament domiciliari en cap de setmana.

«Demanem claredat», ha insistit Ballart, que veu les declaracions de Budó contradictòries amb les recomanacions publicades des del Procicat «dient que per Tots Sants es podrà anar als cementiris». «Que mesurin les declaracions, perquè ara generen molta incertesa i confusió», va remarcar.

El Govern i els municipis de l’àrea metropolitana

A més, Ballart ha retret al Govern que no tingui en compte els municipis de l’àrea metropolitana a l’hora d’acordar les restriccions. Ha assegurat que «moltes vegades» la Generalitat ha reunit els alcaldes «però no expliquen les mesures que després transcendeixen a la premsa».

«No només volem fer reunions, sinó que comptin amb nosaltres», va etzibar Ballart, que ha defensat els coneixements del món municipal a l’hora de traslladar les necessitats de la ciutadania. «Si ens escoltessin, segurament algunes decisions serien diferents», va afegir.

A part, també va instar la Generalitat i l’Estat espanyol a donar més recolzament econòmic als empresaris afectats per les restriccions. En aquest sentit, ha tornat a demanar al Govern que incrementi els 40 milions d’euros anunciats pel sector de la restauració i va reclamar ajuts per a sectors com els centres de bellesa.

En paral·lel, al Govern li ha exigit que resolgui el «drama» dels ertos, ja que hi ha «molta gent» a la ciutat que encara no ha cobrat les prestacions.

Més policia a la nit

Amb l’entrada en vigor del toc de queda, l’Ajuntament de Terrassa ha anunciat un reforç de la Policia Municipal a partir de les 21 h i va garantir que intensificarà la vigilància en aquelles zones de la ciutat on solen haver concentracions de persones.

Amb tot, el consistori i el cos policial han declinat concretar quants agents reforçaran el torn de nit ni quins seran els llocs més vigilats.

D’altra banda, l’Ajuntament ha anunciat que els equipaments culturals de la ciutat tancaran una hora abans del que permet la normativa del toc de queda per garantir que treballadors i espectadors puguin arribar a casa amb temps.

Notícies relacionades

Quant als equipaments esportius, Ballart va lamentar que les restriccions impedeixin l’activitat més enllà de les 21 h, per la qual cosa demanarà formalment a la Generalitat que eixampli aquest horari fins a les 23 h. «Hi ha molts clubs en perill de supervivència si no poden entrenar més enllà de les 21 h», va assegurar.

Més notícies de Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA