REBROTS Covid-19

Terrassa amplia les mesures i activa un equip de seguretat privada davant l'augment de casos positius

L'alcalde egarenc explica que «hem passat de 79 a 150, cosa que significa que la xifra s'ha duplicat» i apel·la a la «responsabilitat ciutadana»

També s'intensificarà la neteja amb aigua de l'espai públic i les places com a mesura dissuasòria per evitar concentracions de persones

undefined53637205 barcelona 14 05 2020 coronavirus covid 19 elisabet fontova  200721173802

undefined53637205 barcelona 14 05 2020 coronavirus covid 19 elisabet fontova 200721173802 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
ACN / El Periódico

Terrassa activarà un equip de seguretat privada per informar la ciutadania sobre la Covid-19 i intensificarà la neteja d’espais públics amb aigua per evitar concentracions de gent. L’alcalde, Jordi Ballart, ha explicat que aquestes són algunes de les mesures que el govern local aplicarà per frenar l’increment de casos positius que s’han registrat en l’última setmana.

«Hem passat de 79 a 150, cosa que significa que la xifra s’ha duplicat», ha reconegut l’alcalde, que ha apel·lat a la «responsabilitat ciutadana». En paral·lel, Salut instal·larà dues carpes a les zones pròximes als CAP Rambla, Est i Nord, per fer 1.500 tests massius. Tot això mentre el Govern acaba de determinar si la localitat ha de passar al nivell 3.

L’increment de positius de Covid-19 que en l’última setmana s’ha registrat a Terrassa, ha disparat les alarmes a la cocapital del Vallès Occidental. El Govern local ha intensificat les mesures per «frenar la tendència a l’alça», ja que en només set dies la població ha passat de 79 a 150 de contagiats.

Jordi Ballart aclareix que la situació «no és d’alarma» i apel·la a la «responsabilitat ciutadana»

Jordi Ballart ha admès que la situació «no és d’alarma», però ha apel·lat a la «responsabilitat de la ciutadania» per contenir el virus. Ha demanat als habitants de la població que compleixin les distàncies de seguretat, la neteja de mans i l’ús de mascareta. «Hem de mostrar preocupació per la tendència creixent i ser acurats», ha valorat.

A partir d’aquest dimecres, l’ajuntament activarà un equip de seguretat privada, que recorrerà 50 quilòmetres de la ciutat per donar suport a les tasques informatives i de control que porta a terme la Policia Municipal i el cos de Mossos.

D’altra banda, s’intensificarà la neteja amb aigua de l’espai públic i les places, com a mesura dissuasòria per evitar la concentració de persones. Finalment, es modificarà l’horari de tancament de les terrasses de bars i restaurants durant el cap de setmana. Així, ho hauran de fer a les dotze de la nit.

La campanya de tests massius amb Salut: 1.500 proves PCR 

Aquestes accions se sumen als tests massius que Salut farà en diversos punts de la ciutat. El departament ha anunciat aquest dimarts, com va informar EL PERIÓDICO, que instal·larà carpes per fer aquestes proves a Terrassa, Sabadell i Ripollet. En aquests punts s’informarà la ciutadania de la necessitat, si es tenen símptomes, de fer-se la prova PCR i se la derivarà al CAP corresponent.

Ballart ha explicat que l’ajuntament treballa de forma coordinada amb el Departament de Salut per fer un «seguiment detallat» dels contagis i ha indicat que, en el cas de la ciutat egarenca, es posaran dos d’aquests punts a les àrees on s’ha registrat més incidència de Covid-19. Es tracta de l’entorn del CAP Rambla, Est i Nord. Tots els ciutadans que resideixin en aquestes zones podran sotmetre’s a les proves. La previsió és que aquest dispositiu permeti fer 1.500 testos en tres dies.

Notícies relacionades

Tot això, amb l’objectiu de controlar la situació i ajudar el Departament de Salut a decidir si és necessari incloure Terrassa en el grup de municipis que es troben en el nivell 3 del pla de control de transmissió de Covid-19. «Estem en nivell 2, amb brots esporàdics i sense transmissió comunitària», ha explicat l’alcalde, que ha reconegut que l’escenari pot canviar en pocs dies.

Més notícies de Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA