INICIATIVA '+ESTIU'

La guia d'activitats de l'Ajuntament de Terrassa rep 155 sol·licituds dels casals d'estiu

El catàleg compta amb 71 propostes educatives i culturals que pretenen donar resposta a l'impacte educatiu, social i emocional del confinament

El programa s'estructura en cinc blocs principals: cultura, patrimoni i museus, ciència i societat, valors i educació emocional, i esports

casal-terrassa

casal-terrassa / Ajuntament de Terrassa (Premsa)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les diferents entitats d’oci i associacions que s’encarreguen d’organitzar els casals d’estiu a Terrassa han sol·licitat més de 150 activitats de la nova guia d’itineraris culturals que proposa l’ajuntament. 

En un any marcat per la cancel·lació d’esdeveniments i accions municipals, el consistori egarenc ha posat per primera vegada a disposició d’aquest tipus d’entitats la guia ‘+Estiu’, que pretén «donar resposta a l’impacte emocional, educatiu i social en els nens i joves» causat pel confinament.

El catàleg, elaborat pels serveis municipals d’Educació i Joventut amb la col·laboració de Cultura, Esport i Turisme, compta amb un total de 71 propostes educatives i culturals. Fins ara, informa el consistori, s’han sol·licitat un total de 155 activitats de la guia i «es preveu que puguin arribar fins a les 500  quan finalitzin els casals». 

71 activitats estructurades en cinc àmbits

‘+Estiu’ s’estructura en cinc àmbits principals que pretenen ajudar els usuaris «reforçant les seves competències clau» i «fent de l’estiu un temps d’oportunitats educatives». 

Així, el consistori ha establert aquests cinc eixos: cultura, relacionat amb l’art i l’expressivitat; patrimoni i museus, amb visites i tallers a espais emblemàtics; ciència i societat,  amb aprenentatge vivencial; valors i educació emocional, per treballar la desigualtat i/o aspectes emocionals; i esports

L’Ajuntament de Terrassa ha apostat per «incrementar els recursos destinats als casals d’estiu». La tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida, Teresa Ciurana, ha destacat que «l’escola s’ha parat, però la ciutat educadora no» i diu que «amb ‘+Estiu’ connectem el currículum i contribuïm a crear itineraris d’aprenentatge». 

Notícies relacionades

Per tal de seguir el punt principal d’aquesta mesura, el reforç postconfinament per als nens i joves, el consistori ha manifestat que aquesta serà la primera vegada que es facin casals al setembre subvencionats pel mateix ajuntament. 

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Ajuntaments