a causa del coronavirus

Una celebració virtual, així serà la Festa Major Confinada de Terrassa

La programació 'online' de les activitats es concentrarà entre els dies 3 i 5 de juliol i es podrà seguir a través de les xarxes socials i els canals oficials

200629-rp-festa-major-webjpg

200629-rp-festa-major-webjpg / Ajuntament de Terrassa (Premsa)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per evitar potenciar encara més el risc de contagi de la Covid-19 entre els ciutadans, moltes ciutats han optat per cancel·lar o readaptar la seva festa major. Aquest últim és el cas de Terrassa (Barcelona), que aquest any celebrarà una festa major molt particular.

Partint de les activitats de la festa major ‘original’, l’ajuntament egarenc ha decidit adaptar la celebració a un format virtual. Així, els ciutadans podran disfrutar de, per exemple, el clàssic pregó i les cercaviles però, això sí, des de casa.

És a dir, que tots els actes de la Festa Major Confinada de Terrassa seran en format virtual, excepte l’exposició dels grups de Cultura Popular al Recinte Firal, i es podran seguir i disfrutar a través dels canals oficials de la festa: la pàgina web www.festamajorterrassa.cat, on es podrà fer un seguiment de la programació oficial, veure els directes que estan previstos, els diferents vídeos que s’han preparat i les activitats proposades per entitats i associacions; a més dels perfils de Facebook, Twitter i Instagram de la festa major (#festamajorterrassa20), on s’anirà informant de tot allò relatiu i relacionat amb la festa. 

Les activitats

Les activitats de la Festa Major Confinada de Terrassa s’iniciaran divendres 3 de juliol i s’allargaran fins diumenge dia 5. Després, entre el 5 i el 12 de juliol, es podrà visitar l’exposició al voltant de la Imatgeria Festiva de la Cercavila de Festa Major al Recinte Firal, una de les activitats més destacades de la Festa Major Confinada juntament amb el debat al voltant de la festa major, els seus orígens, tradició i evolució que se’n farà al Recinte Firal dissabte 4 de juliol i que es podrà seguir a través del Canal Terrassa i la Ràdio Municipal, que l’emetran en directe.

Altres activitats remarcables d’aquesta Festa Major Confinada seran l’encesa del ciri, el divendres 3 de juliol, a les 6 de la tarda, o el posterior repic de campanes a la ciutat, que marcaran l’inici de la festa major. 

També hi haurà, en paraules de l’alcalde Jordi Ballart, «una espectacular i molt especial baixada del drac des de la seva cova de Sant Llorenç. Per això, recomanem a tots els egarencs que estiguin pendents del cel al final de la tarda de divendres 5 de juliol». 

Als actes de divendres cal afegir també el pregó de la festa major, que aquest any anirà a càrrec de Miki Nuñez, artista egarenc exparticipant d’‘Operación triunfo’ que ha aconseguit un gran èxit dins del món de la música.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha volgut remarcar que es tracta «d’una festa major i d’una programació singulars però pensades per a tothom. Per fer-ho possible hem comptat amb la col·laboració, la feina i el compromís de la Societat Municipal de Comunicació, que a través de Canal Terrassa o de la Ràdio Municipal faran arribar algunes de les activitats més representatives de la festa major a totes les llars de la ciutat. A més, també contribuiran que els egarencs puguin reviure la cercavila i l’arrabal infernal a través de les imatges gravades en anys anteriors».

Notícies relacionades

Per la seva part, la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, ha volgut «donar les gràcies a les entitats, associacions i al gran nombre de persones que han fet possible la celebració d’aquesta Festa Major Confinada. Una festa diferent i singular que en cap cas vol substituir la nostra festa major, però sí mantenir visqui la flama, l’esperit i l’essència d’uns dels actes més participatius i transversals que se celebren a la nostra terra». 

Més notícies de Terrassa