EDUCACIÓ PÚBLICA

Educació mantindrà totes les línies de P3 a Terrassa per al curs 2020-2021

L'Ajuntament va instar la Generalitat a paralitzar el tancament d'una línia de P3 a les escoles Abat Marcet i França, després de conèixer que s'estudiés aquesta possibilitat

L'AMPA de l'escola Abat Marcet va proposar que, en comptes de fer desaparèixer una línia, s'aprofités la situació per baixar la ràtio d'alumnes per classe

zentauroepp35496524 barcelona 12 09 2016 sociedad vuelta al cole  abren las escu180607091920

zentauroepp35496524 barcelona 12 09 2016 sociedad vuelta al cole abren las escu180607091920 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo

L’Ajuntament de Terrassa va instar la Generalitat de Catalunya a paralitzar el tancament d’una línia de P3 a les escoles Abat Marcet i França, totes dues a la cocapital del Vallès Occidental, de cara al curs 2020-2021. Aquest anunci va sorgir després que es donés a conèixer que el Departament d’Educació estudiés reduir de dues a una les classes de P3 dels dos centres, al·ludint a les «previsions de baixa natalitat» als barris on s’ubiquen les escoles, segons van explicar des del consistori.

En aquest escenari, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va fer arribar als grups polítics municipals una proposta de Declaració Institucional per reclamar a Educació la «necessitat de debatre i parlar sobre aquestes intencions».

En la declaració es demanava a la Generalitat que «paralitzi amb efectes immediats el pla de reducció de l’oferta de P3 o de qualsevol altra línia educativa a Terrassa» i es plantegés com una proposta a debatre prèviament amb l’Ajuntament.

Després de dies de protestes i reivindicacions, Ballart ha anunciat que el Departament d'Educació no tancarà les línies de P3 a Terrassa. "Rebem aquesta decisió amb molta satisfacció després de treballar intensament per evitar el tancament, apel·lant sempre a la coresponsabilitat entre Generalitat, Ajuntament i comunitat educativa", ha explicat Ballart via xarxes socials.

Disminuir la ràtio d’alumnes

Des de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) de l’escola d’infantil i primària Abat Marcet expliquen que es van assabentar de la notícia dijous passat, 13 de febrer, a través del claustre escolar i que el mateix Ajuntament l’hi va confirmar hores més tard. Per part de la direcció de l’escola, van optar per no fer declaracions sobre el possible tancament d’una línia de P3.

«L’escola treballa en contra de la segregació. Tenim un percentatge de diversitat a les aules del voltant del 15%», expliquen des de l’AMPA, des d’on també lamentaven que la desaparició d’una línia «farà minvar els recursos i dificultarà aquest projecte inclusiu».

Les mares i pares de l’escola Abat Marcet van proposar llavors els serveis territorials del Departament d’Educació que, en comptes de fer desaparèixer una línia, s’aprofités la situació per baixar la ràtio d’alumnes per classe, que actualment està en 24, en comptes de fer desaparèixer una línia sencera.

Notícies relacionades

Les protestes de l’AMPA de l’Abat Marcet van arribar fins a la secció local de Comissions Obreres (CCOO), que va denunciar «la decisió i la mala praxi» de l’administració autonòmica. 

Més notícies de Terrassaa l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA