PRIMERES MESURES

Terrassa tindrà una regidoria de Rieres i una de Benestar Animal per al mandat 2019-2023

Els equips de Tot per Terrassa i ERC-MES han anunciat les primeres accions que es posaran en marxa

jgblanco34031700 terrassa 25 05 2016 entrevista al alcalde jordi ballart foto161007174228

jgblanco34031700 terrassa 25 05 2016 entrevista al alcalde jordi ballart foto161007174228 / JOSEP GARCIA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern municipal han presentat les primeres accions que es posaran en marxa aquest mandat 2019-2023, en una roda de premsa que ha tingut lloc després de la primera Junta de Govern del mandat. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha afirmat que "des del primer dia, anem al gra. Volem fer les coses bé, però d’entrada acceptem que ens podem equivocar i no tindrem cap tipus d’inconvenient a reconèixer-ho i corregir-ho".

L’alcalde també ha assegurat que s’informarà dels avenços que es facin a cadascuna de les accions de govern a través de la pàgina web municipal i les xarxes socials i que es farà un primer balanç quan es compleixin els primers 100 dies de govern, és a dir, el 26 de setembre vinent. "Serem absolutament transparents: explicarem què fem, per què, amb qui i amb quins objectius”, ha afegit Ballart.

Anunci d’accions de Govern

Les primeres línies d’actuació que es posaran en marxa parteixen de l’acord de Govern que van firmar els partits de Tot per Terrassa i ERC-MES. Entre aquestes, destaquen “organitzar el Govern municipal i coordinar-lo amb l’estructura tècnica i administrativa” i “elaborar el Pla de Mandat 2019-2013”, que es presentarà el setembre.

També ressalta la creació de dues noves regidories: la regidoria de Rieres, un tema sobre el qual es preveu “un projecte a curt, mitjà i llarg termini, recollir propostes i estudis tècnics, dialogar amb les entitats i buscar fórmules de cooperació amb altres administracions”; i la regidoria de Benestar Animal, “per fer de Terrassa una ciutat referent en aquesta matèria”.

Primeres decisions del Govern municipal

La tendència municipalitzadora, que Ballart va iniciar amb la gestió del servei de distribució de l’aigua, cobra força en aquesta nova etapa. Entre les primeres decisions del nou executiu, hi ha “aturar el procés de licitació del servei d’autobusos i analitzar i valorar un nou model de gestió pública, valorant la seva viabilitat econòmica i tècnica”. Una intenció que les dues formacions governants ja havien anunciat durant la campanya.

Una altra línia destacada per l’equip de Ballart durant les setmanes prèvies a les eleccions va ser la de la conciliació i usos del temps, per a la qual cosa anuncia “un canvi dels horaris dels plens municipals. Com a primera mesura simbòlica, amb el compromís que l’ajuntament lideri un canvi social en els horaris i doni exemple al conjunt de la ciutat”.

Així, els plens municipals passaran a celebrar-se tots els últims divendres de mes a les 9:30 hores, i passaran així a un horari de matí, quan abans se celebraven cada últim dijous de mes a la tarda.

Notícies relacionades

A més, l’alcalde demanarà una reunió urgent amb el president de la Generalitat de Catalunya per exigir el canvi de zona tarifària del transport públic a Terrassa, perquè passi a ser zona 2.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA