Cultura

El Terrassa Street Art s'acosta als col·lectius amb discapacitat i incrementa els participants a 200 persones

Més de cent ciutadans intervindran en el musical 'L'Aniversari' que s'estrenarà el 15 de març a l'Auditori Municipal

foto 3468113

foto 3468113

2
Es llegeix en minuts
ACN

El Terrassa Street Art (TSA) continua creixent i aquest 2019 estén la seva oferta detallers a tres entitats que treballen amb persones amb discapacitat a la ciutat. Segons han explicat els responsables d’aquesta iniciativa, més de 200 persones de totes les edats, especialment nens i joves, han format part de la vintena de tallers que s’han dut a terme a biblioteques i centres cívics de Terrassa l’últim mes i mig.

L’experiència culminarà el 15 de març ambl’estrena del musical ‘L’Aniversari’ a l’Auditori Municipal, que s’ha estat preparant a través d’aquestes sessions. Com a novetat aquest 2019, es faran dos sessions prèvies al Centre Cívic Alcalde Morera i al Montserrat Roig. L’objectiu del TSA és utilitzar l’art com a eina d’integració social, fomentar la vivència artística i la participació.

El tinent d’alcalde de Cultura, Amadeu Aguado, recorda que el Terrassa Street Art es va crear fa quatre anys per “despertar la cultura en diferents àmbits”. En aquest sentit, destaca el caràcter social de la proposta, ja que acosta l’art, la música, la dansa i el teatre a tots els barris.

Acostar la cultura als nens

Joan Martínez, responsable de l’empresa Barcelona Classic Concert, impulsora del TSA, explica que els tallers que s’imparteixen permeten acostar el món de la cultura a nens amb situacions familiars complexes. “Ens trobem amb nens que mai han fet extraescolars o que no tenen uns pares que els protegeixin o estiguin al seu costat cada tarda per ajudar-los amb els deures”, comenta Martínez, que indica que aquests nens “tenen dinàmiques més aspres” i que “de cop es troben amb un projecte seriós, amb rigor i gratuït”.

D’altra banda, Laia Camps, també membre de Barcelona Classic Concert, explica que en total s’han impartit una vintena de tallers per tota la ciutat i que aquest any aquestes activitats han incorporat l’Associació a favor de les discapacitats OKA, el Centre d’Educació especial Heura i l’Associació Educativa Can Palet.

Entre d’altres, s’han impartit cursos de cant, percussió corporal, arts plàstiques, teatre i moviment corporal, entre d’altres. “Els ensenyem a cantar, ballar, actuar, però el que realment els captiva és saber que formaran part d’un espectacle final i que seran protagonistes”, comenta Camps.

En aquest sentit explica que tal com ja es va fer l’any passat, s’ha creat un musical expressament per a l’ocasió, que es diu ‘Aniversari’ i que té un fil argumental propi que tots els participants poden compartir.“Empatitzen molt amb les històries”,afirma Camps, que indica que aquest element també els motiva.

La història del musical ‘Aniversari’ parla d’un nen de classe alta el dia del seu aniversari. La relació de la seva cuidadora i el ritme frenètic de la seva família, que no té temps per passar el dia amb ell, faran que es replantegi el valor de les coses materials i de la vida en general.

Notícies relacionades

Es tracta d’un espectacle composat per Joan Martínez i en què també intervindran els actors egarencs Teresa Sánchez, Silvia Bartés, Jordi Garreta i la mateixa Laia Camps.

Més notícies de Terrassa