Infància

Terrassa és la primera ciutat catalana que aplica un protocol d'intervenció en maltractament infantil

Estableix els circuits de comunicació, prioritats d'actuació, repartiment de tasques, criteris d'actuació i tot el que afecti la feina en xarxa

181114-presentaci-protocol-maltractaments-infncia-1

181114-presentaci-protocol-maltractaments-infncia-1

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Terrassa s’ha convertit a la primera ciutat de Catalunya en aplicar un protocol local d’intervenció en xarxa en situacions de maltractament a la infància i l’adolescència, segons els criteris marcats per la llei dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència.

La iniciativa s’ha posat en marxa en fase de proves i a partir de l’abril del 2019 està previst que s’hagi implantat definitivament, segons ha informat l’ajuntament.

El protocol estableix els circuits de comunicació, prioritats d’actuació, repartiment de tasques, criteris d’actuació i tot el que afecti la feina en xarxa entre les diferents parts implicades quan es detectin aquest tipus de situacions.

El document es va acabar d’elaborar el passat mes de març i amb els diferents agents participants –professionals de serveis municipals, de la Generalitat, del sector sanitari i membres dels cossos de seguretat, entre d’altres– han creat l’estructura organitzativa.

Notícies relacionades

La redacció d’aquest protocol és fruit d’una proposta de la Taula Tècnica d’Infància de Terrassa, un òrgan creat el 2014 previst en la normativa de drets i oportunitats.

Més notícies de Terrassa