Anar al contingut

Els Minyons de Terrassa obriran plaça per Sant Fèlix

Es potencien les mesures per agilitzar la diada, que començarà 15 minuts abans i avançarà la ronda de pilars

ACN / TERRASSA

Els Minyons de Terrassa obriran plaça per la Diada de Sant Fèlix dimecres que ve, 30 d'agost. Després serà el torn de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, a la qual seguirà la Colla Joves i finalment els Castellers de Vilafranca.

Els administradors de la Festa Major de Vilafranca continuen treballant per eliminar els intervals morts entre castell i castell. Per això, una de les novetats principals serà l'avançament de l'inici de la diada, que es fixa a les 12.15 h en lloc de les 12.30 h, com era habitual.

L'altra novetat serà la possibilitat que les colles puguin començar a aixecar pilars a partir de la quarta ronda, sempre que siguin superiors al pilar de cinc, si la colla ja ha completat els seus tres castells en les primeres tres rondes. D'aquesta manera, no caldrà esperar que totes les colles acabin els seus tres castells per avançar en la ronda de pilars.

D'altra banda, els administradors de la Festa Major mantindran les mesures introduïdes l'any passat per agilitzar el desenvolupament de la jornada, de manera que les rondes d'actuació es tornaran a regir per una distribució de la plaça que garantirà que mai actuïn dues colles contigües.

Amb aquest sistema es permet que la colla que ha de preparar el castell compti amb més espai físic del que tindria si actués immediatament després de la colla del seu costat. Els administradors també mantindran la figura del Cap de Plaça, inaugurada l'any passat, i que continuarà ostentant el gestor cultural Jordi Bertran.

La diada castellera del 29 d'agost, prèvia a Sant Fèlix, amb els Castellers de Vilafranca i Xicots de Vilafranca, també es regirà per aquest funcionament.

Més notícies de Terrassa a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA