Tennis

Djokovic passa a la final de Roland Garros contra un Alcaraz que acaba coix

Djokovic passa a la final de Roland Garros contra un Alcaraz que acaba coix

ATP

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Cop d’efecte inesperat. El partit de l’any. La final avançada del Roland Garros va tenir el final menys esperat. Novak Djokovic es va classificar per a les semifinals a l’imposar-se a Carlos Alcaraz per 6-3, 5-7, 6-1 i 6-1. Ningú pot saber què hauria passat si la lesió del tennista murcià no hagués trencat un partit espectacular i emocionant fins aquell moment.

Amb 6-3, 5-7 i 1-1 al marcador, Alcaraz es va torçar la cama esquerra després d’una carrera. Es va quedar aturat, clavat, sobre la pista, sense moure’s i va demanar atenció mèdica immediata. La seva decisió li va costar perdre el joc, perquè segons el reglament no es pot demanar atenció fins a canviar de camp. El públic va esbroncar la jutge de cadira. Alcaraz va marxar coixejant cap a la cadira i mirant a la llotja. No sabia si retirar-se. Va decidir continuar, però ja res va ser igual. Djokovic es va emportar el set trencant el servei del tennista murcià en tres ocasions. Alcaraz no podia respondre.

Un final decebedor

L’actual número 1 va marxar als vestidors perquè el tractés el fisio. Alcaraz va tornar a la pista, però ja res era igual. La batalla lliurada en els dos primers sets no tenia res a veure. El tennista murcià tornava alguna bola, però era incapaç de córrer-hi darrere, com havia fet quan el cos estava al màxim de revolucions i començava a amenaçar amb la victòria.

Djokovic intentava evadir-se, continuar jugant, però el públic l’esbroncava en cada ocasió que feia córrer Alcaraz. Però després també animava el serbi quan guanyava els seus punts. El tennis havia desaparegut de la pista. L’espectacle estava trencat i bastants aficionats abandonaven els seients.

Notícies relacionades

Alcaraz aguantava a la pista sense gaire explicació. Djokovic no va deixar escapar la seva ocasió. No va cedir ni un sol joc, tot i que les seves celebracions per algun punt que guanyava no eren conformes amb el moment, ni la situació. Li va costar l’esbroncada dels espectadors que continuaven a la Phillippe Chatrier i que animaven Alcaraz, cada vegada que aconseguia un punt i quan va guanyar un joc, l’únic des que es va lesionar.

Últim pas

Djokovic es va guanyar l’oportunitat de conquerir el seu tercer Roland Garros i l’anhelat 23 Grand Slam, per trencar el rècord de 22 que comparteix amb Rafael Nadal, absent per lesió. Li queda un últim pas, però va superar el rival més dur que podia impedir-l’hi. Diumenge l’espera a la central el vencedor de l’altra semifinal que enfrontava Alexander Zverev i Casper Ruud.