TENNIS

Djokovic arrabassa oficialment el número 1 a Carlos Alcaraz en el rànquing ATP

Djokovic arrabassa oficialment el número 1 a Carlos Alcaraz en el rànquing ATP
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El tennista serbi Novak Djokovic va ascendir aquest dilluns de manera oficial al primer lloc del rànquing mundial de l’ATP, on iniciarà la seva setmana 374 amb aquest privilegi després de conquerir per desena ocasió en la seva carrera l’Obert d’Austràlia i rellevant l’espanyol Carlos Alcaraz.

El de Belgrad torna al cim del tennis masculí set mesos després d’ocupar-lo per última vegada i després de guanyar el seu vint-i-dosè Grand Slam. ‘Nole’ suma 7.070 punts i està ara davant del murcià (6.730), que per lesió no va poder jugar a Melbourne, i el grec Stefanos Tsitsipas (6.195), que puja al tercer lloc gràcies al fet d’haver estat finalista.

D’altra banda, el manacorí Rafa Nadal baixa des de la segona fins a la sisena posició de la classificació mundial (3.815) després de caure a Austràlia en la segona ronda i no poder defensar els punts pel seu títol del 2022. En el ‘top 20’ es manté també Pablo Carreño (16), mentre que Roberto Bautista, el millor de l’‘Armada’ a Melbourne, es queda el 24.

Swiatek, la número 1 femenina

Quant al rànquing mundial de la WTA, la polonesa Iga Swiatek, malgrat no arribar a les rondes decisives de l’Obert d’Austràlia, es manté com a número u del món una setmana més (10.485 punts), ara davant de la campiona del primer gran de l’any, la bielorussa Arina Sabalenka (6.100). El tercer lloc és per a la tunisiana Ons Jabeur (5.210), que tampoc va brillar a Melbourne.

Notícies relacionades

La millor espanyola en la classificació continua sent Paula Badosa, tot i que la catalana, que no va poder jugar per lesió el Grand Slam oceànic i que perd cinc llocs més per quedar-se fora del ‘top 20’, en el vint-i-unè lloc.

La castellonenca Sara Sorribes i la granadina Nuria Párrizas són la 74a i 75a del món, mentre que la hispanoveneçolana Garbiñe Muguruza, eliminada en la seva estrena a Austràlia, continua perdent posicions i ja és la 82a, quatre llocs davant d’una Rebeka Masarova que es consolida entre les 100 primeres gràcies al seu òptim gran, al qual va arribar a la tercera ronda després de classificar-se des de la prèvia.