Tennis

Nadal haurà d’estar de baixa vuit setmanes

La lesió de maluc del tennista li impedirà jugar els pròxims tornejos de Doha i Dubai

Nadal haurà d’estar de baixa vuit setmanes
1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Rafael Nadal no podrà tornar al circuit en un període de sis a vuit setmanes per la lesió del maluc que va patir en el seu partit de segona ronda de l’Open d’Austràlia davant el nord-americà Makenzie McDonald. L’actual número 2 mundial ha passat aquest dijous una ressonància mèdica en un hospital de Melbourne on se li ha apreciat una lesió grau 2 al Psoes ilíac de la seva cama esquerra.

El tennista balear haurà d’estar els pròxims dies en repòs esportiu i realitzar tractaments de fisioteràpia antiinflamatòria segons el doctor Ángel Ruiz Cotorro, el seu metge, que el va acompanyar durant les proves i en tot el torneig australià. Nadal va patir una lesió semblant en els quarts de final de l’Open d’Austràlia del 2018, davant el croat Marin Cilic, uns problemes que un mes després se li van reproduir abans de debutar en el torneig d’Acapulco.

Notícies relacionades

La lesió impedirà a Nadal jugar els tornejos de Doha (20 de febrer), Dubai (27 de febrer) i, si es compleixen les vuit setmanes de recuperació, també l’exhibició a les Vegas que tenia previstes amb Carlos Alcaraz i possiblement el Masters 1000 d’Indian Wells, on l’any passat va ser finalista i on va arribar amb 20 victòries consecutives. Nadal caurà així fora del ‘top10’ en el qual té un rècord de 905 setmanes fins dilluns passat.

L’equip de Nadal valorarà pròximament el nou calendari del tennista que el gran objectiu de la temporada del qual és Roland Garros. Nadal podria no jugar tampoc en el Masters 1000 de Miami i centrar la seva tornada en la gira europea de terra tornant al circuit a Montecarlo (9 d’abril) i seguidament Barcelona, Masters 1000 de Madrid i Masters 1000 de Roma com a preparació per al Roland Garros.