TENNIS

Medvédev torna al número 1 de l’ATP i Djokovic cau al tercer lloc

El tennista rus assoleix el lloc més alt de la classificació per quarta vegada en la seva carrera

Rafa Nadal i Carlos Alcaraz es mantenen en els llocs quart i setè, respectivament

Medvédev torna al número 1 de l’ATP i Djokovic cau al tercer lloc
1
Es llegeix en minuts

La classificació mundial de l’ATP acomiada el serbi Novak Djokovic com a número 1, deu setmanes després, i consagra el rus Daniïl Medvédev, que arriba a dalt de tot del podi per quarta vegada en la seva carrera.

Medvédev, malgrat que va perdre la final de Den Bosch (els Països Baixos), té com a premi el ceptre mundial aquesta setmana. L’alemany Alexander Zverev, que es recupera de la greu lesió de turmell que va patir a Roland Garros, també té la recompensa d’arribar al número 2, la seva més alta classificació de sempre.

Djokovic, que des del febrer del 2020 només ha estat fora del primer lloc dues setmanes, el febrer i el març d'aquest any, cau ara al número 3 i Rafa Nadal es manté en la quarta posició i queda a 245 punts del serbi. L’espanyol Carlos Alcaraz continua a la setena plaça.

Puja Murray, cau Davidovich

Roland Garros, que l’any passat va acabar una setmana més tard, és el responsable d’aquests canvis, al descomptar-se o sumar-se ara els punts perduts o guanyats respecte a l’any anterior.

Notícies relacionades

La pujada més destacada en el top100 és per a un vell conegut, per a l’escocès Andy Murray, que malgrat que va perdre la final a Stuttgart (Alemanya) contra l’italià Matteo Berretini guanya 21 posicions i s’instal·la en la 47. És la primera vegada des del maig del 2018 que el britànic se situa entre els cinquanta primers del món.

La gran caiguda entre els espanyols la té el malagueny Alejandro Davidovich, que baixa 14 llocs fins al 44, i la gran pujada el balear Jaume Munar, 17 fins al 75. També milloren, tres posicions cadascun, Albert Ramos (40), Carlos Taberner (88), Roberto Carballés (91) i Bernabé Zapata (94) i en perd quatre Pedro Martínez (49).