Però «cooperaré»

Djokovic, després de l’ordre de la seva deportació: «Estic extremadament decebut»

  • La justícia australiana decideix en contra de les al·legacions del serbi i veta la seva estada al país, ja que hi va entrar sense estar vacunat

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El tennista Novak Djokovic ha manifestat estar «extremadament decebut» després de la decisió de la justícia australiana d’ordenar-ne la deportació, després d’entrar al país sense estar vacunat ni guardar quarantena prèvia, incomplint així les lleis estatals de trànsit de persones d’Austràlia. El ple del Tribunal Federal d’Austràlia va decidir, en una vista virtual, de manera unànime que la cancel·lació del visat del tennista per part del ministre d’Immigració té base legal, i, en conseqüència, Djokovic serà deportat. El recurs d’apel·lació interposat per l’esportista serbi no ha prosperat i des d’aquest dilluns aquest no podrà defensar la seva corona a l’Open d’Austràlia que es disputa a Melbourne.

Notícies relacionades

La justícia australiana ha donat el revés definitiu en el ‘cas Djokovic’ i la seva sortida del país del sud-est del Pacífic és qüestió d’hores. Després de quatre hores de vista del tribunal –que ha sigut retransmesa per plataformes com YouTube-, els magistrats van cancel·lar per segona vegada el visat a Djokovic. Una decisió que no va agradar al tennista balcànic, que, malgrat el rebuig manifestat, també ha declarat que no se n’oposarà al compliment. «Respecto la decisió i cooperaré amb les autoritats pertinents en relació amb la meva sortida del país», ha afirmat en un comunicat. La premsa sèrbia no ha encaixat bé el sentit de la resolució judicial, que ha qualificat aquest diumenge d’«escàndol» i «vergonya» sense precedents en l’esport internacional.

Una altra reacció que no s’ha fet esperar és la del ministre australià d’Immigració, Alex Hawke, que aquest diumenge va celebrar la decisió unànime de la justícia que permet la deportació del tennista serbi Novak Djokovic i va recordar els «grans sacrificis» que Austràlia va fer durant pandèmia. «Les sòlides polítiques de protecció fronterera d’Austràlia ens han mantingut fora de perill durant la pandèmia, cosa que ha resultat en una de les taxes de mortalitat més baixes, les recuperacions econòmiques més sòlides i les taxes de vacunació més altes del món» va dir el ministre, que va recordar que «els australians han fet grans sacrificis per arribar a aquest punt». Hawke ha maniobrat perquè el guardonat tennista serbi no es convertís en un símbol dels antivacunes a Austràlia, on la immunització compta amb un amplíssim recolzament social i el 91,4% dels australians té la doble pauta de vacunació.