Cas Djokovic

Djokovic haurà d’esperar la decisió de la justícia australiana

El judici ja ha acabat, i s’espera que la decisió s’emeti avui o demà

1
Es llegeix en minuts

La vista celebrada aquest diumenge davant un tribunal d’Austràlia per analitzar la deportació del tennista serbi Novak Djokovic va acabar a l’espera que els jutges anunciïn avui o demà la seva decisió.

Els tres jutges del Tribunal Federal Australià convocaran una altra vista per pronunciar la seva decisió «aquesta tarda o potser al matí, a tot estirar», va dir a l’acabar la vista virtual el magistrat James Allsop.

De la decisió dels jutges depèn que el número u del món, que es troba retingut en un hotel, pugui seguir al país i jugar l’Open d’Austràlia, que se celebra des de dilluns a la ciutat de Melbourne.

En la vista, de més de quatre hores, que va ser retransmesa en directe a través de YouTube, es va analitzar el recurs del tennista contra la decisió de divendres passat del ministre australià d’Immigració, Alex Hawke, de cancel·lar per segona vegada el visat del número u del món.

Notícies relacionades

Djokovic va viatjar el 5 de gener a Melbourne amb una exempció mèdica per no estar vacunat, a l’haver estat contagiat de la covid-19 recentment, tot i que a la seva arribada les autoritats d’Immigració li van cancel·lar el visat i el van detenir fins al seu alliberament dilluns passat per una ordre judicial al considerar que no va ser tractat amb «equitat».

En el procés d’avui, l’advocat Stephen Lloyd, que representa el Govern, va argumentar que el tennista serbi de 34 anys pot avivar el sentiment antivacuna i derivar en protestes, mentre que Nicholas Wood, representant legal de Djokovic, qualificava aquest raonament com a «irracional» i que no estava basat en evidències sòlides.