Open d’Austràlia

Djokovic va donar positiu de covid-19 el desembre passat, segons els seus advocats

Djokovic va donar positiu de covid-19 el desembre passat, segons els seus advocats
1
Es llegeix en minuts
EFE

El tennista serbi Novak Djokovic va rebre una exempció mèdica per entrar a Austràlia després d’haver-se contagiat de covid-19 el desembre passat, segons van assenyalar aquest dissabte el seu advocats a través d’un document judicial.

«La data de la primera prova PCR positiva de covid es va registrar el 16 de desembre del 2021», afirma el document citat pels mitjans australians.

Djokovic, que es troba retingut en un hotel de Melbourne després que les autoritats d’Austràlia li revoquessin el visat per incomplir les mesures contra la covid-19, va arribar dimecres a la nit al país oceànic amb una exempció mèdica que li permetia defensar el seu títol a l’Open d’Austràlia sense estar vacunat.

«El Sr. Djokovic havia rebut, el 30 de desembre del 2021, una carta del director mèdic de Tennis Austràlia que registrava que se li havia proporcionat una ‘exempció mèdica de la vacunació de covid’ perquè s’havia recuperat recentment de la malaltia», diu el document judicial.

Els advocats apunten que «en aquell moment havien passat 14 dies de la prova de PCR positiva i que el tennista «no havia tingut febre ni símptomes respiratoris de covid-19» en les 72 hores prèvies.

Dijous passat l’equip legal de Djokovic va recórrer la decisió de les autoritats de revocar el seu visat a l’arribar a Austràlia i el Tribunal del Circuit Federal celebrarà una vista dilluns que ve per decidir si el número u del món és deportat.

L’arribada a Austràlia del tennista serbi, que mai ha volgut revelar si estava vacunat, va causar una onada d’indignació al país oceànic, que exigeix als viatgers tenir la pauta completa de la vacuna contra la covid-19 o una exempció mèdica vàlida per entrar al país.

Notícies relacionades

El primer ministre australià, Scott Morrison, va assegurar després de la revocació del visat que «no hi ha casos especials. Les regles són les regles».

La vacuna és obligatòria per entrar a Austràlia, però hi ha exempcions temporals per a les persones que tenen «una condició mèdica greu», que no poden ser vacunades per haver contret la covid-19 en els sis mesos anteriors o han tingut reacció adversa al fàrmac, entre altres raons.