Albert Rivera la fa grossa a Twitter al comparar el cas de Djokovic amb la immigració il·legal a Espanya

Albert Rivera la fa grossa a Twitter al comparar el cas de Djokovic amb la immigració il·legal a Espanya

Europa Press

3
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El tennista serbi Novak Djokovic espera a Melbourne que les autoritats australianes decideixin si l’expulsen o no de l’Open d’Austràlia de tennis per la seva negativa a vacunar-se contra la covid. La també tennista Renata Voracova, jugadora txeca de 38 anys, es troba en una situació similar i ha sigut traslladada al mateix hotel que Djokovic, a l’espera de la resolució del tribunal australià.

Moltes veus s’han alçat a favor i en contra de l’actual número 1 mundial, com el seu etern rival esportiu Rafa Nadal, que aquest dijous ha assegurat que, tot i que no li agrada «el que està passant» i sent «pena per ell», Djokovic «coneixia les condicions des de fa molts mesos».

Però el cas del serbi i la txeca ha traspassat les fronteres de l’àmbit esportiu i el judicial i s’ha traslladat a Twitter, on polítics com Albert Rivera i Gabriel Rufián s’han pronunciat al respecte.

Particularment polèmica ha sigut la de l’exlíder de Ciutadans Albert Rivera, que, tot i que està «d’acord amb Rafa Nadal», veu «molts hipòcrites que aplaudeixen la deportació d’un tennista quan ells mateixos es manifesten contra les deportacions de la nostra llei d’estrangeria». 

En concret, el tuit de Rivera ha sigut: «D’acord amb Rafa Nadal, és legítim que cada nació pugui legislar les seves normes frontereres o de circulació. Ara bé, veig molts hipòcrites que aplaudeixen la deportació d’un tennista quan ells mateixos es manifesten contra les deportacions de la nostra llei d’estrangeria», ha afirmat Rivera.

Un tuit que en unes hores ha generat centenars de reaccions, a favor i en contra, com la del seu excompany en el Congrés –tot i que no de partit– Gabriel Rufián, d’ERC, que ha assegurat que «la retenció il·legal en una frontera és allò de milers de persones que viuen en campaments entre fang i neu. Una altra cosa és que un senyor milionari perquè juga molt bé a tennis esperi en un hotel a veure si entra en un país sense vacunar-se. I fins aquí el festival d’OBVIETATS».

Notícies relacionades

Molts tuitaires han retret a l’exdirigent de la formació taronja que sigui tan «mesquí» com per comparar un «multimilionari capritxós amb una persona que fuig de la gana o de la guerra».

I molts altres usuaris s’han pronunciat sobre la polèmica de Djokovic a favor o en contra o simplement en forma de mems i jocs de paraules, com un tuitaire que ha fet mofa amb el cognom de Djokovic (destacant que es pronuncia igual que «Yo-covid») i que ha sigut contestat per un altre usuari que, també de manera molt encertadament, ha recordat que el nom del tennista serbi és Novak, similar similar a NoVac (no vacunat) o a una de les vacunes contra el coronavirus: Sinovac.