Cas Djokovic

Austràlia cancel·la el visat a un altre tennista

La veterana Renata Voracova ha sigut conduïda al mateix hotel on es troba el número 1 del tennis mundial

Austràlia cancel·la el visat a un altre tennista
2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Les autoritats australianes han retirat aquest divendres el visat a un segon tennista que tenia la intenció de participar en l’Obert d’Austràlia que comença dilluns, dia 17, segons informen diferents mitjans locals. Es tracta de la veterana jugada txeca Renata Voracova, de 38 anys, i que ja estava disputant partits previs al primer Grand Slam del 2022. Voracova ha sigut conduïda al mateix hotel on està reclòs Novak Djokovic, a l’espera de la decisió que prengui dilluns un tribunal de Melbourne, que ha de considerar l’expulsió o no del número 1 del tennis mundial al no estar vacunat contra la covid-19.

Dijous, la Border Force, la força policial que controla les fronteres australianes, ja va indicar a mitjans locals que estaven investigant un tennista (en aquest cas jugadora) i un oficial federatiu que havien entrat al país amb una exempció mèdica, similar a la que va presentar Djokovic i li va ser invalidada en el control de passaports de l’aeroport de Melbourne, però més ben argumentada. Segons aquestes fonts, tant el tennista (en aquest cas Voracova) com l’altra persona col·laboradora del torneig no tenien la vacunació completa. La legislació australiana obliga a passar una quarantena (fet que significaria per a Djokovic no poder aspirar a una desena victòria a Melbourne) als no vacunats.

Mateix establiment

Voracova va ser conduïda al Park Hotel de Melbourne un establiment hoteler que ara s’utilitza per retenir les persones que han entrat a Austràlia sense els visats pertinents. Ara espera que es decreti l’expulsió del país. Aquesta jugadora, bona especialista en dobles amb 49 títols aconseguits, va aconseguir la seva millor classificació mundial el 2010 quan va ocupar la 74a posició en el rànquing mundial.

Notícies relacionades

Djokovic, per la seva banda, continua reclòs a l’hotel de Melbourne on aquest divendres ha passat la festivitat del Nadal ortodox. El tennista va arribar a Melbourne procedent de Dubai després d’haver passat la Nit de Cap d’Any amb la seva dona i els seus dos fills a Marbella. «Avui és Nadal per a nosaltres. Els meus desitjos és que tots estigueu sans, feliços i al costat de la vostra família. Gràcies a tota la gent d’arreu del món per utilitzar la seva veu i enviar amor al meu marit. Necessito respirar fons per calmar-me i trobar gratitud i comprensió en aquest moment per tot el que està passant. L’única llei que hauríem de respectar en cada frontera és l’amor», ha escrit Jelena Djokovic, parella del tennista, aquest dijous.

Veu ministerial

Així mateix, la ministra o secretària d’Exteriors del Govern federal d’Austràlia, Kathryn Campbell, va fer unes manifestacions al seu país en què ha destacat que el tennista serbi «no està detingut» i que pot abandonar el país oceànic quan ho consideri oportú. Aquestes declaracions surten al pas de les fetes per Srdjan Djokovic, pare del jugador, que va afirmar a Belgrad que el seu fill estava com a «presoner» a Melbourne.